Ce scuze invocă Black Lives Matter pentru conacul de 6 milioane de dolari cumpărat din donații

Organizația Black Lives Matter și-a cerut scuze pentru „suferința” cauzată de achiziționarea unui conac de 6 milioane de dolari în California, folosind fonduri donate.

Fundația a spus pe Twitter că Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGNF) „recunoaște că mai este mult de lucru pentru a crește transparența și a se asigura că tranzițiile în conducere sunt clare”.
Referindu-se la știrile din presă privind achiziția conacului, organizația a scris că „știm că poveștile ca aceasta provoacă prejudicii organizatorilor care fac o muncă extraordinară în toată țara și aceste relatări nu reflectă totalitate activitatea mișcării”, potrivit The Independent.
„Ne cerem scuze pentru suferința pe care acest lucru l-a provocat susținătorilor noștri și celor care lucrează zilnic în serviciul eliberării persoanelor de culoare”, au adăugat ei.
„BLMGNF lucrează cu sârguință pentru a crește transparența operațiunilor, inclusiv printr-un audit intern, înăsprirea operațiunilor de conformitate și crearea unui nou consiliu care să ajute la conducerea organizației către următoarea etapă”, a spus grupul.

„Creativitatea afroamericanilor este necesară și vitală pentru supraviețuirea lor. BLM a considerat întotdeauna sfântă această tradiție, parteneriatul cu artiști de orice fel de la înființarea noastră”, a adăugat organizația.

Numind conacul „Casa Creatorului”, BLM a spus că proprietatea a fost cumpărată pentru a „oferi un spațiu pentru ca oamenii de culoare să-și împărtășească darurile cu lumea și să-și perfecționeze meșteșugurile după cum consideră de cuviință, în condițiile care funcționează cel mai bine pentru ei și pentru sistemele din exterior de opresiune în industriile creative”.

Grupul a spus că „privește acest moment ca pe o oportunitate de responsabilitate, vindecare, adevăr și transparență”. „Înțelegem necesitatea de a lucra în mod intenționat pentru a reconstrui încrederea, astfel încât să putem continua să creăm o nouă cale care să-i susțină pe oamenii de culoare pentru generații”, a mai explicat organizația.

La un an după ce unul dintre fondatorii mișcării, Patrisse Khan-Cullors, a pretins că suferea de „hărțuire de dreapta” din cauza achiziționării de case în zona Los Angeles, controversă care a determinat-o în cele din urmă să părăsească organizația, o altă informație asemănătoare a apărut în presa americană. Astfel, s-a scris că organizația a cumpărat în secret o proprietate în valoare de 6 milioane de dolari, care a fost ulterior transferată în contul unei companii din Delaware, asigurându-se că proprietarul casei nu poate fi dezvăluit.

Potrivit revistei New York Magazine, proprietatea de 6.500 de metri pătrați cu cel puțin zece dormitoare a fost plătită cu numerar în octombrie 2020, folosind bani care fuseseră donați Fundației Black Lives Matter Global Network Foundation (BLMGNF), de către susținătorii organizației.

Într-o declarație, Shalomyah Bowers, un membru al consiliului de administrație al BLMGNF, a declarat că organizația a cumpărat proprietatea cu intenția ca aceasta „să servească drept spațiu de locuințe și spațiu de studio pentru beneficiarii Black Joy Creators Fellowship”.

Însă, deja au apărut întrebări despre impresia lăsată de achiziționarea unei astfel de proprietăți, lucru care a fost deja speculat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here