Ce spune Primăria despre sistarea agentului termic la „Marie Curie”: Spitalele au obligaţia să asigure o sursă suplimentară de căldură

Inquam Photos / George Călin

Primăria Capitalei spune că spitalele rămase fără căldură și apă caldă, din cauza avariilor RADET la care se lucrează, au obligația de a asigura câte o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic, respectiv apă caldă și căldură, în astfel de cazuri.

Primăria mai spune într-un comunicat de presă că decizia RADET de a opri apa caldă și căldura pentru încă două zile se datorează unor tronsoane afectate ale Magistralei CET Progresul.

Comunicatul integral al Primăriei București:

În zona Progresul din sectorul 4, RADET efectuează o lucrare importantă de refacere a Magistralei CET Progresul, Magistrala ce alimentează jumătate din sectorul 4 și care are o vechime de 34 de ani.

După oprirea furnizării agentului termic de săptămână trecută, au fost efectuate verificări suplimentare ale Magistralei și s-a constatat că sunt și alte tronsoane afectate.

Pentru a asigura continuitatea serviciului de alimentare cu energie termică, s-a luat decizia de către RADET de a întrerupe furnizarea de energie termică, începând de luni, 18 noiembrie 2019, timp de 48 de ore, pentru a înlocui conducta afectată, operațiune absolut necesară pentru că, în această iarnă, să nu mai existe avarii în zona.

În ceea ce privește situația unităților medicale din zona menționată, subliniem faptul că orice unitate spitalicească are obligația de a asigura câte o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic, respectiv apă caldă și căldură, conform Normativului NP -015-1997 privind proiectarea și verificarea construcțiilor spitalicești și a instalațiilor aferente acestora: „În vederea asigurării continuitățîi în livrarea de energie termică se vor lua măsurile corespunzătoare, astfel încât să existe însă o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic”.

Reprezentanțîi RADET au informat, încă din dată de 15 noiembrie, conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii MS Curie București, de lucrările ce vor fi efectuate, astfel încât această să poată lua măsurile necesare, conform obligațiilor legale ce ii revin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here