Cea mai ciudată pistă de atletism din România a costat 120.000 de euro. Ce a postat primarul din Blaj, pe Facebook

După celebrul teren de fotbal în pantă, care s-a dovedit până la urmă a fi un fake news, apare acum o pistă de atletism deosebită. Stadionul CIL, din Blaj, a fost reamenajat și este dotat, mai nou, cu o pistă de atletism, gazon nou și sistem de irigare, informează Digisport.

Doar că o gafă uriașă de infrastructură a ieșit la iveală: pista recent amenajată nu respectă cerințele unui stadion care poate găzdui competiții de atletism. Motivul? Unghiurile sunt prea drepte, astfel încât pe noua arenă nu se pot organiza întreceri oficiale.

Conform presei din Alba, investiția totală s-a ridicat la 260.000 de euro și doar pista a costat 120.000 de euro. Aici pot fi organizate cel mult competiții pentru amatori.

Primarul din Blaj a anunțat și finalizarea sălii polivalente

Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, s-a lăudat pe rețelele sociale cu noua investiție și a anunțat și finalizarea construcției sălii polivalente din același complex.

„Recunoașteți stadionul ⁉️
🤗 Este stadionul CIL, complet reamenajat, dotat cu pistă de alergare modernă, gazon nou și instalație subterană de irigare! O investiție în valoare de 260.000 de euro!
💡 Lucrările nu se termină aici….La începutul anului viitor vom amenaja, în jurul pistei de atletism, un sistem de iluminat de tip nocturnă, pentru alergare și pentru terenul de fotbal.
🏃‍♂️⚽🏃‍♀️ Stadionul CIL va fi folosit de toți iubitorii de sport din Blaj, legitimați la cluburi sportive sau amatori de mișcare!
🔜 Urmează finalizarea Sălii Polivalente, amenajarea peisagistică a exteriorului acesteia, construirea hotelului pentru sportivi, amenajarea falezei (cu piste de biciclete, zonă de promenadă, iluminat public, pod pietonal) – în fapt reconversia funcțională a malurilor Târnavei Mari.
🔝 La final, în cartierul Veza, Blajul va beneficia de o infrastructură sportivă și de agrement de nivel european, probabil una dintre cele mai moderne din țară!
🤝Investim în Blaj, investim în noi!„, a postat Gheorghe Valentin Rotar, pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here