În Olanda, s-a depășit pragul de 12.000 de noi cazuri raportate, apropiat de recordul din 20 decembrie 2020

În Olanda, în total, 12.024 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate la institutul de sănătate publică RIVM, în 24 de ore, până sâmbătă dimineața, al patrulea cel mai mare total zilnic de la începutul pandemiei, informează dutchnews.nl

Cele mai rele trei zile în privința testelor pozitive au fost la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, totalul ajungând la 12.997 pe 20 decembrie. Sâmbăta trecută, RIVM a raportat aproape 8.000 de cazuri, dar totalul zilnic a fost de peste 10.000 în ultimele trei zile.

Cifrele de sâmbătă duc numărul mediu de noi infecții din ultimele șapte zile la 9.415 pe zi, comparativ cu 6.805 în săptămâna precedentă.

Aproximativ 17% dintre persoanele care au efectuat un test într-un centru regional de sănătate au fost pozitive pentru Covid-19.

De asemenea, internările în spital continuă să sporească, crescând cu 49, la 1.399, într-o perioadă de 24 de ore. Acesta este cel mai înalt nivel din 28 mai, când 1.440 de pacienți cu coronavirus erau tratați în spital.

Guvernul va decide vineri dacă vor fi introduse măsuri mai stricte, după ce obligativitatea portului măștilor a fost reintrodusă sâmbătă. Utilizarea sistemului de permis pentru coronavirus a fost extinsă la și mai multe locuri unde oamenii se întâlnesc, inclusiv muzee și terase în aer liber la cafenele.

Între timp, numărul pacienților din spital continuă să crească și acum sunt 1.350 de persoane care sunt tratate fie într-o secție obișnuită, fie într-o unitate ATI. Acesta este cel mai mare total din 29 mai.

O medie de 177 de persoane pe zi sunt acum internate în spital, comparativ cu 132 în săptămâna precedentă. În prezent, 286 de persoane sunt la terapie intensivă, cu 69 mai multe decât acum o săptămână. Organizația națională de monitorizare a pacienților LCPS a declarat vineri că a început, de asemenea, mutarea pacienților în alte zone pentru a extinde presiunea asupra spitalelor.

Olanda a vaccinat aproximativ 85% din populație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here