„Cetățeanul Răzvan Cuc” amenință că va depune plângere penală împotriva fostei șefe TAROM

Foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, amenință că va depune o plângere penală pe numele fostei șefe TAROM, Mădălina Mezei, pentru „inducere în eroare a organelor judiciare”.

Răzvan Cuc a reacționat pe Facebook după declarațiile de luni ale Mădălinei Mezei, fosta directoare TAROM, în contextul audierii acesteia la sediul DNA în scandalul care a lovit compania aeriană națională.

„Îi solicit public doamnei Mezei să renunțe la a mai invoca fie Ministerul Transporturilor, fie societatea Tarom în retorica domniei sale aservită unor interese de campanie. Îi pot înțelege doamnei Mezei devotamentul pentru linii politice diferite de cele ale mele, dar o somez să înceteze a mai târî structuri ale statului român în aceste declarații”, a comentat ministrul Transporturilor pe rețeaua de socializare.

La ieșirea de la DNA, Mădălina Mezei a declarat că Răzvan Cuc a „depășit măsura” când „a crezut că-și poate bate joc de cariera și profesia unui om”.

Legat de această afirmație, ministrul a făcut următorul comentariu: „Cât despre presupusa mea «bătaie de joc» în legătură cu «cariera și profesia» Domniei sale, îi reamintesc doamnei Mezei că i-am dat numeroase șanse să se afirme în calitate de director general al Tarom, însă rezultatele dezastruoase vorbesc de la sine. Nepotismul, interesele personale și lipsa totală de implicare managerială sunt chestiuni deja de notorietate publica in ceea ce o priveste”.

„De astăzi înainte, cetățeanul Răzvan Cuc va aborda această chestiune, prin raportare la instituțiile abilitate ale statului. După consultarea cu avocații mei, în lumina dezvăluirilor nereale din spațiul public ale numitei Mezei Madalina, dar și pe baza celor afirmate de catre aceasta în fața organelor judiciare, analizez posibilitatea legala de a formula o plângere penală pentru infracțiunea de «inducere în eroare a organelor judiciare» prev. de art. 268 Cod penal. Pentru corecta informare a opiniei publice arat ca, în toată cariera mea profesională, niciodată nu am dispus ori cerut vreo măsură de natură a afecta siguranța ori interesele cetățenilor români”, se mai arată în postarea lui Răzvan Cuc.

Scandalul TAROM

Mădălina Mezei, fostul director al Tarom, s-a prezentat luni DNA, pentru a da declaraţii la în dosarul privind presupusa solicitare a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de a ţine la sol unele avioane, în ziua moţiunii de cenzură.

Zilele trecute, Universul.net dezvăluia existența unui plan pus la care de lideri ai PSD pentru a-i împiedica pe unii parlamentari din opoziție să ajungă la timp la București pentru a vota moțiunea de cenzură – detalii AICI.

DNA s-a autosesizat în uma declaraţiilor fostei directoare Mădălinei Mezei referitoare la solicitarea ministrului Răzvan Cuc de a ţine avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură, Mezei urmând să fie audiată luni.

Ea preciza că nu a decis să facă aceste declaraţii publice, însă a confirmat informaţiile apărute în spaţiul public.

Mezei spunea că ministrul Transporturilor i-a adresat solicitarea cu o zi înaintea moţiunii de cenzură.

Mădălina Mezei declara că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-a cerut nu doar să anuleze curse interne, ci şi să-i identifice pe parlamentarii aflaţi la bordul acestora, pentru a-i împiedica să voteze moţiunea de cenzură.

De asemenea, ea a anunţat că a fost chemată luni la DNA într-un dosar care vizează Ministerul Transporturilor şi acuzaţii de abuz în serviciu, calitatea sa fiind de martor.

În replică, Răzvan Cuc a declarat că fosta directoare generală a TAROM dovedeşte incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită unor grupuri de interese. El a susţinut că aceasta „se încurcă în minciuni”, concluzia sa fiind că decizia CA al Tarom de a o revoca este cea mai bună, astfel fiind scoasă compania „din ghearele influenţei PNL”.

Cuc a mai susţinut că Mădălina Mezei i-a spus că a fost contactată de o persoană de la Serviciul Român de Informaţii (SRI), care i-a vorbit despre posibilitatea ca unele avioane, care transportă parlamentari, să fie reţinute la sol înainte de moţiunea de cenzură.

Răzvan Cuc a mai spus că a întrebat-o pe Mezei câţi parlamentari vin, pentru a se asigura că „totul este în regulă”.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control al primului ministru atât la TAROM, cât şi la MInisterul Transporturilor.

Consiliul de Administraţie al TAROM preciza că Mădălina Mezei a fost revocată din funcţia de director general al companiei întrucât nu a reuşit să ducă la îndeplinire hotărârile CA, ale AGA şi nici anumite obligaţii care îi reveneau.

„Fostul director general al TAROM, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esenţiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR şi preluarea prin leasing operaţional a unor aeronave noi, tot de tip ATR”, arătau reprezentanţii Tarom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here