Sursa foto: Inquam Photos Octav Ganea

PSD a votat în ședința Comitetului Executiv Național (CExN) validarea candidaturilor pentru sectorul 2 și 3. Candidații PSD vor fi Neculai Onțanu și Aurelian Bădulescu. De asemenea, PSD a aprobat numirea lui Vasile Dâncu în funcția de președinte al Consiliului Național și a stabilit data congresului-22 august.

Neculai Onțanu este fostul primar al sectorului 2, fost membru UNPR, actualmente fondator al partidului ADER (Ader la Democrație Educație și Reconstrucție). Onțanu își anunțase deja candidatura la Primărie, susținut de ADER și PPUSL, informează Digi24. 

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei în funcție, va candida la sectorul 3, sector considerat de necâștigat de PSD și PNL. Candidatura lui Bădulescu la sectorul 3 are mai mult scopul de a lovi cât mai puternic, cu un candidat cât mai vocal, în Robert Negoiță, devenit marele dușman al PSD.

Cei 6 candidați PSD la sectoarele din Capitală vor fi: Daniel Tudorache, Neculai Onțanu, Aurelian Bădulescu, Daniel Băluță, Daniel Florea și Gabriel Mutu.

Social democrații au decis și numirea lui Vasile Dâncu în fruntea Consiliului Național, deși în ședința au fost și lideri ai partidului care s-au opus. Printre aceștia se numără Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui și Marian Mina, liderul PSD Giurgiu.

PSD a stabilit, de principiu, și data Congresului Extraordinar. Acesta ar urma să fie organizat pe 22 august, iar congresul s-ar putea desfășura online. 

Delegații partidului ar urma să voteze o listă, fiecare candidat prezentându-se cu o moțiune. Din echipa lui Marcel Ciolacu ar urma să facă parte inclusiv Vasile Dâncu, pentru poziția de președinte al Consiliului Național. 

Contracandidatul lui Ciolacu este Eugen Teodorovici. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here