CFR Marfă, în pragul colapsului. Trebuie să returneze statului 400 de milioane de euro

sursă. CFR Marfă / Facebook

Comisia Europeană a decis că ajutorul de stat acordat companiei CFR Marfă în 2013 a fost ilegal, iar statul român va trebui să recupereze circa 400 de milioane de euro, a declarat, luni, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, în cadrul unei conferinţe de profil.

„În cazul CFR Marfă, investigaţia Comisiei Europene este la final. Ştim că decizia este scrisă şi va fi comunicată până la finele anului. Compania a primit un ajutor în vederea privatizării, în 2013, când s-au şters datoriile. Ea nu şi-a revenit nici acum, nici privatizată nu a fost, a continuat să facă pierderi, evident că situaţia nu este sustenabilă”, a spus Chiriţoiu, potrivit Agerpres

El a precizat că statul va avea la dispoziţie şase luni pentru a-şi recupera banii.

„Întâi va veni decizia de la Comisia Europeană, care spune că trebuie recuperat ajutorul de stat pe care l-a primit compania, deci statul trebuie să-şi recupereze banii pe care i-a dat sau pe care nu i-a încasat de la CFR Marfă, apoi, după ce ne vine decizia, vom vedea ce variante putem aborda şi vom avea la dispoziţie cel puţin şase luni pentru a recupera acest ajutor”, a afirmat preşedintele Consiliului Concurenţei.

Bogdan Chirițoiu a spus că sunt câteva opțiuni pentru CFR Marfă: fie se mută la CFR SA activele care se leagă de infrastructură, precum terenuri, depouri, instalaţii de încărcare-descărcare, fie se divizează compania iar activele viabile să fie preluat de un investitor, cum s-a încercat la Oltchim.

„Compania spune că are active de 1 miliard de euro. Ar trebui să poată acoperi suma care va trebui recuperată, care va fi mult mai mică. Este vorba de anularea ştergerii de datorii din 2012. CFR Marfă avea datorii pentru utilizarea infrastructurii către CFR SA, iar, în momentul în care va fi emisă decizia, ANAF va prelua aceste creanţe, apoi vom vedea exact modalitatea specifică prin care se va face preluarea”, a mai transmis Chirițoiu.

Sindicaliștii din domeniul feroviar sunt revoltați de anunțul șefului de la Consiliului Concurenței și au avertizat că o măsură haotică poate avea afect grav inclusiv asupra angajamentelor luate de România în NATO.

„Numai evaluarea activelor durează cel puțin șase luni, la care se mai adaugă alte trei luni pentru obținerea aprobărilor și avizelor necesare, inclusiv de la MApN, pentru că sunt și bunuri ale CFR Marfă cuprinse în planul de mobilizare. Trebuie să se țină cont de caracterul strategic al societății” a spus Iulică Măntescu, președintele Federației Mecanicilor de Locomotivă, pentru clubferoviar.ro. Tot acesta a amintit că CFR Marfă asigură deplasarea trenurilor militare și 80% din transporturile de cărbune către termocentrale.

Liderul sindical a mai arătăt și că CFR Marfă are de recuperat peste 500 milioane de lei de la diferite entități ale statului, cum ar fi Oltchim sau termocentralele. ”Bogdan Chirițoiu a fost incapabil să gestioneze această situație, împreună cu miniștrii Transporturilor. Toți sunt vinovați”, a concluzionat Iulică Măntescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here