Teatru din Rusia, amendat fiindcă nu era pregătit de un dezastru atomic. Directorul: „Habar n-aveam!”

Foto: kolyada.teatr / Facebook

Un teatru din Rusia a fost amendat fiindcă managerii instituției nu garantaseră un fond suficient de provizii în caz de război sau de dezastru nuclear, transmite The Moscow Times.

Este vorba despre Teatrul Kolyada din Ekaterinburg. Directorul instituției, regizorul și actorul Nikolai Kolyada, a fost amendat de un tribunal cu 50.000 de ruble, pentru că „nu a luat măsuri de protejare a populației” în fața „pericolelor generate de actele de război”, relatează Kommersant.

„De ce am primit această amendă? Pentru a fi inclus pe lista unităților care vor continua să funcționeze în caz de război sau de explozie atomică, cum ar fi fabricile. Habar n-aveam!”, a venit cu explicații pe Facebook directorul teatrului.

„Nu aveam măști de gaze, conserve și alte lucruri atunci când a venit inspecția”, a adăugat Nikolai Kolyada.

De asemenea, Kolyada a fost citat în instanță de către Ministerul rus pentru Situații de Urgență și pentru faptul că nu a organizat antrenamente civile cu angajații în caz de război, precum și fiindcă nu avea formate grupuri de salvatori și un comitet de urgență, subliniază Kommersant.

Astfel de inspecții sunt o reminiscență a Războiul Rece, când teama de izbucnirea unui război nuclear era omniprezentă. Practica a fost, însă, reșapată în ultimii ani, pe fondul înrăutățirii relațiilor dintre Rusia și Occident.

Teatrul Kolyada este situat într-o fostă clădire NKVD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here