Ambasadorul Chinei la Canberra a amenințat țara de la Antipozi cu un posibil boicot al produselor și serviciilor sale după ce Australia a cerut Organizației Mondiale a Sănătății să facă eforturi pentru a găsi originea reală a noului coronavirus, transmite CanberraTimes.

Poate că oamenii se vor întreba de ce să bem vin australian și să mâncăm carne de vită din Australia. Poate părinții studenților chinezi se vor întreba dacă Australia e cel mai bun loc să-și trimită copiii”, a spus ambasadorul chinez Cheng Jingye într-un interviu pentru The Australian Financial Review.

Ministrul australian de Externe, Marise Payne, a avertizat imediat China să nu încerce ”constrângeri economice” și a apărat inițiativa guvernului de a cere investigații suplimentare legate de apariția și răspândirea noului coronavirus, o inițiativă care nu convine Beijingului, potrivit Reuters.

Australia a cerut OMS să susțină o cercetare independentă privind originea Covid-19 și face lobby pe lângă liderii globali pentru demararea acestui studiu.

China este cea mai mare piață de desfacere pentru vinurile și carnea din Australia, pentru serviciile turistice și pentru cele educaționale.

Autoritățile comuniste chineze au lansat o amplă campanie de propagandă prin care încearcă să transmită informația că originea virusului nu este chineză, în ciuda evidențelor care arată că sursa este în regiunea Wuhan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here