China amenință UE că va lua măsuri împotriva Nokia şi Ericsson, dacă Uniunea va interzice folosirea echipamentelor Huawei în reţelele 5G

China ia în considerare măsuri împotriva producătorilor de echipmente de telecomunicaţii Nokia şi Ericsson, pentru eventualitatea în care Uniunea Europeană va urma exemplul Statelor Unite şi al Marii Britanii şi va interzice folosirea echipamentelor Huawei Technologies în reţelele 5G, a relatat publicaţia Wall Street Journal (WSJ), citând surse apropiate situaţiei, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Săptămâna trecută, Marea Britanie a cerut operatorilor de telecomunicaţii să nu mai cumpere componente 5G de la Huawei, începând de la sfârşitul acestui an, şi să elimine din reţelele 5G toate componentele existente provenite de la grupul chinez, până în 2027.

Compania suedeză Ericsson şi cea finlandeză Nokia se numără printre beneficiarele imediate ale campaniei americane împotriva Huawei.

Ministerul chinez al Comerţului analizează măsuri de control al exporturilor care ar împiedica Nokia şi Ericsson să livreze produse fabricate în China în alte ţări.

Măsurile de retorsiune ar fi scenariul extrem pe care Beijingul l-ar folosi doar dacă ţările europene vor interzice accesul furnizorilor chinezi la reţelele lor 5G, a declarat o persoană citată de WSJ.

UE nu a recomandat până în prezent o interzicere a Huawei, dar a publicat standarde de securitate pe care statele membre trebuie să le aplice atunci când folosesc furnizori consideraţi că implică un risc ridicat pentru reţelele 5G.

Nokia şi Ericsson nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here