Ciolacu: „Abordarea din toată Uniunea Europeană este cu legi speciale pentru apărare şi ordine publică”

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că abordarea din toată Uniunea Europeană este cu legi speciale pentru apărare şi ordine publică, iar acestea nu sunt pensii speciale. Nu spun că anumite pensii nu au fost mai mari decât în activitate, acest lucru a fost stipulat în lege şi corectat, legea este pentru viitor, nicio lege nu se dă pentru trecut, a spus Ciolacu, transmite News.ro.

”Armata nu are pensii speciale, 22 de state din UE au legi speciale pentru pensiile militare, toate statele importante din UE”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că aceste state au legi speciale, nu pensii speciale, în ceea ce priveşte armata.

”Abordarea din toată Uniunea Europeană este cu legi speciale pentru apărare şi ordine publică. Nu spun că anumite pensii nu au fost mai mari decât în activitate, acest lucru a fost stipulat în lege şi corectat, legea este pentru viitor, nicio lege nu se dă pentru trecut”, a completat Ciolacu.

Liderul PSD a mai precizat că ”Comisia ne cere o lege responsabilă şi sustenabilă pentru viitor” şi a admis că s-au făcut unele abuzuri, pentru că nu poţi să ai sute de milioane pensie, însă ”acest lucru s-a îndreptat prin lege”.

”Aici negociază miniştrii abordarea corectă în ceea ce priveşte viitorul, nu se pierde niciun euro, se pierde un miliard de euro, din vaccinuri cumprare de USR, a mai spus Ciolacu, adăugând că prioritatea unu este PNRR.

”Singurii bani pierduţi, peste un miliard de euro, sunt cei pe vaccinuri, care nu ne-au trebuit şi nici nu o să ne trebuiască”, a mai spus el.

Boloş susține că în discuțiile cu Comisia, privind pensiile speciale, trebuie introdus și „riscul de depopulare din sisteme”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here