Directorul Sălii Polivalente din București, trimis în judecată de DNA

Foto: INQUAM/Liviu Florin Albei

Directorul Complexului Sportiv National (CSN) ”Sala Polivalentă” Bucureşti, Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Suceava pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale, după ce ar fi semnat documente prin care se atesta că a fost prezent la locul de muncă deţinut în cadrul Primăriei unei comune din Botoşani, unde era administrator public. În acest fel, el ar fi încasat drepturi salariale necuvenite de peste 56.000 de lei. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi primarul acelei comune, care ar fi aprobat plăţile, anunță News.ro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Gheorghe-Claudiu Doroftei, primar al comunei Băluşeni, judeţul Botoşani, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi  fals intelectual în formă continuată, şi Cătălin-Ovidiu Buhăianu-Obuf, director al Complexului Sportiv National (CSN) ”Sala Polivalentă” Bucureşti, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi fals material în înscrisuri oficiale.

”În perioada noiembrie 2020 – martie 2021, inculpatul Doroftei Gheorghe-Claudiu, în calitatea menţionată mai sus, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi aprobat plata drepturilor salariale care i se cuveneau inculpatului Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu (angajat la acea vreme în cadrul primăriei în funcţia de administrator public) deşi cunoştea faptul că acesta din urmă nu s-ar fi prezentat la serviciu decât ocazional şi nu ar fi prestat activităţile la care era obligat prin contractul de management şi prin fişa postului. Precizăm că, atât în perioada respectivă, cât şi în prezent, inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu ocupa şi funcţia de director al CSN „Sala Polivalentă” Bucureşti”, a arătat DNA, într-un comunicat de presă transmis joi.

Conform procurorilor, în acelaşi context, cei doi inculpaţi ar fi semnat diverse documente (foile colective de prezenţă a angajaţilor instituţiei, condica de prezenţă deţinută la nivelul instituţiei) prin care s-ar fi atestat, în mod nereal, prezenţa lui Buhăianu-Obuf la locul de muncă din cadrul Primăriei comunei Băluşeni, judeţul Botoşani.

”Demersurile de mai sus ar fi avut ca urmare obţinerea de către inculpatul Buhăianu-Obuf Cătălin-Ovidiu a unor foloase patrimoniale necuvenite, constând în plata drepturilor salariale, în cuantum de 56.508 lei”, a menţionat DNA.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Primăria comunei Băluşeni a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botoşani, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii.

Tribunalul Bucureşti a prelungit cu încă 30 de zile arestul pentru fraţii Tate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here