Ciolacu, stingherit. Rafila a declarat că a participat la protestele masive din Piața Victoriei, în 2017: „Nu e nici un fel de rușine să faci un astfel de gest”

Inquam Photos / George Călin

Alexandru Rafila, proaspăt înscris în PSD, a anunțat joi, într-o conferință de presă alături de Marcel Ciolacu, că a fost prezent la amplele proteste din Piață Victoriei din februarie 2017, față de OUG 13 emisă de Guvernul Grindeanu.

„În 2017, am fost în Piața Victoriei, în 2018 nu am fost (la protestul din 10 august – n.red.). Se întâmplau lucruri care, după cum vă spuneam acum că intoleranța poate duce la un atentat la democrație, și atunci s-au întâmplat anumite lucruri care din punct de vedere politic nu erau corecte și care trebuiau îndreptate. Protestul într-o piață publică plină de oameni arată că societatea nu suportă astfel de derapaje. Acesta a fost mesajul și nu e nici un fel de rușine să faci un astfel de gest, este, dimpotrivă, o apărare a unui drept civic, a democrației și lucrul acesta trebuie foarte clar afirmat și respectat”, a declarat Rafila.

Întrebat ce mesaje a primit din partea cunoscuților sau al altor persoane după ce a apărut informația că va candida pentru PSD, Rafila a recunoscut că au fost numeroase mesaje injurioase.

„Am primit mesaje injurioase, într-un registru pe care credem că trebuie să-l schimbăm, al intoleranței, al urii. Sunt oameni care au fost deranjați, care au fost mai reținuți, și multe persoane care m-au sfătuit să renunț”, a explicat Rafila.

Reamintim că participanții la protestele masive din Piața Victoriei au fost catalogați la acea dată de PSD drept „sorosiști”, „drogați”, „vânduți” sau „manipulați”, afirmații injurioase pentru PSD nu a prezentat niciodată scuze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here