Cioloș: Eu aș fi intrat la guvernare. Un nou atac la Dan Barna și USR

Inquam Photos/George Călin

Dacian Cioloș a spus aseară, într-o emisiune TV, că el este unul dintre cei care ar fi susținut o intrare la guvernare la alianței USR-PLUS alături de PNL. Totuși, a afirmat fostul premier tehnocrat, nu a venit nicio invitație în acest sens. Aici se observă un pic de încercare de manipulare din partea lui Cioloș, care spune că PLUS nu a primit invitația de la intra la guvernare, apoi recunoaște că nici nu avea acum deoarece partidul nu este unul parlamentar.

„S-a vorbit foarte mult despre faptul că vrem sau nu vrem să intrăm la guvernare. Dar nu s-a pus problema. Doar în presă s-a pus problema asta. Politic, eu nu țin minte, noi, cel puțin, n-am fost niciodată invitați și nu ni s-a pus problema să intrăm la guvernare. Nici nu mă surprinde, pentru că noi, la PLUS, nu avem parlamentari. Dar nici colegii de la USR, din câte știu, n-au fost invitați să intre la guvernare sau nu li s-a propus” a afirmat Dacian Cioloș la Digi24.

Întrebat dacă USR-PLUS putea impune PNL condiția intrării la guvernare, Dacian Cioloș a admis că exista această posibilitate. „Se putea și eu eram dintre aceia care aș fi susținut o astfel de idee și cred că acum lucrurile s-ar fi mișcat altfel în Guvern, dar partenerii de la USR sau cel puțin o parte dintre ei nu au dorit acest lucru. Și oricum, USR-ul erau cei care-și dădeau votul în Parlament, trebuie s-o recunoaștem” a completat europarlamentarul.

USR a respins intrarea la guvernare înainte ca o invitație formală în aces sens să vină din partea PNL. În octombrie, deputatul USR Stelian Ion a propus colegilor săi să intre la guvernare liberalii, doar că propunerea a fost imediat respinsă de conducerea partidului.

„USR și Alianța USR PLUS au spus constant că vom intra la guvernare doar după alegerile parlamentare anticipate sau la termen și poziția rămâne fermă: în actualul context politic orice formulă guvernamentală ar fi instabilă, incapabilă să facă reformele necesare și ar depinde de PSD – în oricare dintre formele sale parlamentare – care va deveni arbitrul oricărei strategii”, a spus Dan Barna potrivit unui comunicat de presă de pe 15 octombrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here