Cioloș laudă USR că s-a decis să voteze guvernul și trasează obiective pentru PNL

dacian ciolos intr-o declaratie de presa cu drapelul romaniei si al ue in spate

Dacian Cioloș și-a felicitat colegii de alianță de la USR că au ajuns la un acord cu PNL pentru votarea guvernului Orban. Liderul PLUS, partid care nu are prezență în Parlamentul României, este de părere că decizia USR va îndeplini o dorință a românilor.

„Răspundem dorinței majorității cetățenilor români de a trimite acasă de urgență guvernarea catastrofală a PSD și de a crea premisele pentru o guvernare mai coerentă, în interesul oamenilor. Susținem toate obiectivele enunțate de partenerii din USR în proiectul de acord discutat cu premierul desemnat Ludovic Orban.” a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Fostul premier tehnocrat a trasat și o serie de obiective pe care le vrea implementate de viitorul guvern:

„Credem că ar trebui ca PNL să își ia un angajament scris că, după ce noul guvern va fi instalat, își va asuma răspunderea în Parlament pe un pachet de patru legi pe care le considerăm esențiale: legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, legea “fără penali în funcții publice”, legea de desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și legea de abrogare a legii recursului compensatoriu, care a scos din pușcării zeci de mii de infractori periculoși.” a mai scris liderul Renew.

Dacian Cioloș mai vrea să agreeze cu PNL un calendar pentru anticipate și ca USR, PLUS și PNL să negocieze și să propună un nume credibil pentru postul de comisar european. Liderul PLUS este de părere că dialogul de acum poate sta la bazele unei colaborări după viitoarele alegeri parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here