Circulația feroviară pe ruta Pașcani-Iași a fost reluată în jurul orei 21.00

Circulaţia feroviară pe relaţia Paşcani – Iaşi a fost reluată, după închiderea provocată de deraierea între staţiile Sârca – Podu Iloaiei a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, informează miercuri seara CFR Călători.

De asemenea, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că, începând cu ora 21:08, a fost redeschisă circulaţia feroviară între staţiile Sârca – Podu Iloaiei, pe firul II, cu două restricţii de viteză: 30 km/h, în zona km 51+700-52+000 şi 50 km/h, în zona km 49+300-49+900, potrivit Agerpres.

Primele două trenuri de călători care vor tranzita zona afectată de deraierea celor 11 vagoane sunt R 1832 şi R 1543, precizează CFR SA.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR le mulţumeşte călătorilor pentru înţelegere şi îi asigură că personalul feroviar al SRCF Iaşi acţionează în continuare în zonă, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în condiţii normale de trafic, în cel mai scurt timp”, spune administratorul infrastructurii feroviare.

Cinci trenuri de călători au fost afectate de întreruperea traficului feroviar între staţiile de cale ferată Sârca şi Podu Iloaiei (Iaşi – Paşcani).

Astfel, IR 1832 Cluj Napoca – Galaţi şi IR 1543 Braşov – Iaşi staţionează în Târgu Frumos şi vor traversa zona afectată cu tracţiune Diesel pe firul 2 de circulaţie, R 6463 Iaşi – Paşcani, R 5606 Suceava Nord – Iaşi ai căror călători sunt transbordaţi cu mijloace auto pe distanţa Sârca – Podu Iloaiei şi retur, iar R 6441 Iaşi – Paşcani staţionează în Iaşi, a informat CFR Călători.

CFR SA menţionează că SRCF Iaşi a pus la dispoziţia călătorilor 6 autocare pentru transbordare care au plecat cu 480 de călători, din trenurile R 6463 şi R 5606.

Circulaţia feroviară a fost întreruptă pe relaţia Paşcani – Iaşi, din cauza deraierii, între staţiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă, a informat miercuri Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulaţie, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

În urma deraierii celor 11 vagoane au fost rupţi şi şapte stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialişti feroviari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here