Cîțu: Doar cei care cu adevărat au nevoie vor primi ajutor. Bucureştiul are cea mai mare subvenţie pe gigacalorie și cel mai mare venit pe cap de locuitor. Mi se pare ridicol

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat că Bucureştiul are cea mai mare subvenţie pentru gigacalorie, dar în acelaşi timp şi cel mai mare venit pe cap de locuitor, considerând că acest lucru este „ridicol” şi că doar cine are nevoie cu adevărat de ajutor trebuie să îl primească, transmite News.ro.

Florin Cîţu a declarat, joi, că această subvenţie a întreţinut un sistem ineficient.
„Astăzi, de exemplu, în Bucureşti, subvenţia o primesc şi cei care câştigă foarte mult, ceea ce nu este corect. Această lege a consumatorului vulnerabil va ajuta acele persoane care au nevoie cu adevărat de ajutor şi nu pe toată lumea. Până la urmă această subvenţie a şi întreţinut un sistem ineficient, le-a permis şi primarilor, şi companiilor, care au fost până acum, să nu dorească să eficientizeze sistemul pentru că aveau această subvenţie de la buget”, a afirmat Cîţu.
El consideră ridicol faptul că Bucureştiul are cea mai mare subvenţie pe gigacalorie, dar şi cel mai mare venit pe cap de locuitor.
„Din ce ştiu eu Bucureştiul are cea mai mare subvenţie pe gigacalorie şi totuşi Bucureştiul are cel mai mare venit pe cap de locuitor. Mi se ridicol acest lucru şi ar fi trebuit să vină soluţii şi din partea Primăriei, din altă parte, nu a venit, o să vină acum de la noi. Doar cei care cu adevărat au nevoie vor primi ajutor. Sunt foarte mulţi care nu au nevoie de ajutor, mai ales în Bucureşti”, a explicat premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here