Cîţu, după protestul din Capitală: Mă aştept să fie date amenzi. Iresponsabilitatea unora pică pe umerii celorlalţi români

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat că protestul anti-vaccinare şi anti-restricţii de sâmbătă seară a fost unul ”cinic”, iar din cauza unor ”iresponsabili” care vor ajunge să aibă nevoie de spitalizare, ceilalţi români trebuie să plătească mai mult. Premierul a afirmat că se aşteaptă să existe sancţiuni după protest, transmite News.ro.

”M-am uitat şi la protestul de ieri, un protest cinic în ziua în care aveam cel mai mare număr de persoane infectate”, a afirmat, duminică, premierul, precizând că există mai multe cauze pentru care s-a ajuns la acest punct al pandemiei.

”Sunt mai multe explicaţii – una este că avem un partid în România care are un mesaj anti-vaccinare, mesaj preluat şi de televiziuni şi dus mai departe şi cu care a trebuit să ne luptăm (…) Când vom înţelege cu toţii că trebuie să promovăm mai mult mesajele pro-vaccinare şi mai puţin pe cele anti-vaccinare vom vedea mai multe persoane vaccinate”, a afirmat premierul.

Acesta susţine că cei care au organizat şi participat la protest sunt iresponsabili.

”Iresponsabilitatea unor oameni după aceea pică pe umerii celorlalţi români. Ceilalţi români trebuie să plătească mai mult pentru că unii sunt iresponsabili şi vor ajunge în spital. Vom asigura resursele necesare ca toţi cei care, din păcate, vor avea nevoie de îngrijiri medicale să beneficieze de condiţii cât mai bune în această perioadă. Sper să nu fie mulţi care vor avea nevoie”, a mai declarat premierul, precizând că ”ar ajuta în această perioadă ca liderii politici să se dezică total de cei care au astfel de mesaje anti-vaccinare”.

Întrebat dacă are situaţia amenzilor date după protest, premierul a declarat: ”Mă aştept să fie date amenzi, încă nu avem situaţia”.

Peste 10.000 de persoane au participat, sâmbătă seară, la un protest anti-vaccinare şi faţă de certificatul verde în Capitală.

Manifestaţiile au pornit din Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, s-au reunit în Piaţa Victoriei, iar apoi o parte dintre protestatari s-au deplasat la Palatul Cotroceni, cerând preşedintelui Klaus Iohannis demiterea Guvernului.

CNCAV: Un român a murit la fiecare 8 minute în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here