Cîțu, iritat de comentariile lui Drulă: „La Transporturi ar fi trebuit să iau bani, nu să dau”

Sursa: Facebook

Premierul Florin Cîțu l-a criticat, joi, într-o conferință de presă, pe ministrul Transporturilor Cătălin Drulă în legătură cu execuția bugetară. Cîțu spune că de la Transporturi ar fi trebuit să ia bani, nu să dea, dacă ar fi ținut cont de execuția bugetară. Replica premierului vine ca urmare a nemulțumirilor din USR PLUS, după ce ministerul Transporturilor ar urma să primească la rectificare doare 320 de milioane de lei, după ce Cătălin Drulă a cerut 2,9 miliarde.

„La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară. (…) Nu a fost prezentat un plan de restructurare pentru CFR Călători. (…) Domnul Drulă trebuie să prezinte execuția bugetară public”, a declarat premierul Florin Cîțu.

De asemenea, acesta spune că sunt mai multe ministere care au proiecte de investiții cu execuție zero.

„Sunt ministere, și voi prezenta acest lucru, unde avem proiecte cu execuție zero la miniștri care au spus ca au avut execuție foarte bună.  (…) Ministerele care nu au execuție bună pot să le fie ajustate sumele până la această sumă pe care nu au putut să o cheltuiască. După 6 luni de zile sunt 20 de miliarde care nu au fost cheltuite. Multe sunt la investiții, unele la fonduri europene. Și sunt la toate ministerele.  Nu pot să iau în serios propuneri care vin de la minstere de 40 de miliarde când sunt 20 de miliarde necheltuite. Nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii, trebuie să vină cu explicații. Deficitul bugetar trebuie să ră,ână la 7,16% din PIB”, a mai declarat premierul.

Liderii USR PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, vor avea, joi, o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pentru a discuta despre rectificarea bugetară şi sumele alocate ministerului condus de Cătălin Drulă.

Potrivit draftului pregătit de Ministerul de Finanţe, rectificarea bugetară va fi pozitivă.

Ministerul Sănătăţii va primi în plus peste 3,5 miliarde de lei, Ministerul Finanţelor peste 3 miliarde de lei, iar Ministerul Dezvoltării peste 1,8 miliarde de lei.

Peste 7 milioane de lei va primi în plus şi Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, peste 6 milioane Ministerul Energiei, peste 5 milioane Ministerul Mediului, peste 3 milioane Ministerul Transporturilor şi peste 2 milioane Ministerul Educaţiei.

Cele mai mari tăieri de fonduri se vor înregistra la Ministerul Muncii, de unde Ministerul de Finanţe, condus intermar de premierul Florin Cîţu, îşi propune să taie peste 2,7 miliarde de lei. De asemenea, se vor tăia fonduri de la Curtea de Conturi şi de la Senat.

”Cer responsabiltate şi performanţă de la miniştri. Nu accept solicitări pentru alocare suplimentară, la rectificarea bugetară, a 40 de miliarde lei, din moment ce execuţia, după 6 luni, arată că au rămas 20 de miliarde de lei necheltuiţi”, a transmis, miercuri, premierul Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare şi va transmite documentul către liderii coaliţiei de guvernare.

Rectificarea bugetară urmează să fie aprobată în luna august.

1 COMENTARIU

  1. Dupa socotelile sale,de „mare”finantist care a ratat de 2 ori intrarea la ASE,inainte de a gasi un sponsor baban la SIE-asa spun gurile „rele” din presa de investigatie,ramasa de caruta tocmai cand dragnea e eliberat si dancila si ciordache stau bine-merci in libertate si pe mormane de bani publici!Ce modest si amabil era domnul cah-catzu ca ministru in guvernul Orban !! Impartea cu generozitate bani la ministere strategice pentru alegeri:ministerul muncii,transporturilor,dezvoltarii,etc,etc..fara numar,nene!Da,dar nu obiecta deloc in fata sefului sau de partid si de guvern,Orban..acum e viteaz,ca e sustinut de Iohannis fara jena in toate actiunile sale iresponsabile de destabilizare a tarii,caci se foloseste nestingherit de resursele guvernului pentru a ajunge sef in PNL! DNA,mai existi?ONGurile se intreaba cat mai dormiti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here