Cîţu, pe tema criticilor Comisiei Europene la adresa PNRR: „Spulber un fake news de la prima oră”

Foto: INQUAM/GeorgeCălin

Premierul Florin Cîţu a reacţionat, vineri dimineaţă, pe Facebook, după apariţia informaţiilor referitoare la criticile Comisiei Europene faţă de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), precizând că documentul nu a fost respins şi nici nu a fost retrimis Executivului. Premierul nu face însă precizări legate de eventuale obiecţii ale Comisiei Europene pe tema PNRR, transmite News.ro.

”Spulber un fake news de la prima ora. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, a scris premierul pe Facebook.
Florin Cîţu nu face însă precizări legate de eventuale obiecţii ale Comisiei Europene faţă de unele puncte ale planului depus de Guvern la Bruxelles.

Comisia Europeană a transmis, joi, zeci de observaţii pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienă, cele mai multe dintre critici referindu-se la faptul că nu sunt justificate costurile, că lipsesc metodologiile de calcul şi că au fost furnizate informaţii neclare legate de proiecte, conform Hotnews, care prezintă şi o parte din documentul de lucru al Comisiei.

Documentul a fost discutat joi la Bruxelles cu reprezentanţii Comisiei Europene. Surse apropiate discuţiilor au precizat că aceasta este o evaluare de etapă, experţii europeni cerând detalii ca parte a procesului de evaluare şi trimitere de clarificari.

Astfel de sesiuni de evaluare se fac cu toate statele aplicante, Comisia cerând frecvent clarificări şi procedând la negociere în privinţa costurilor.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi seară, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost ”pulverizat” de Comisia Europeană. El s-a referit la faptul că anumite companii au făcut unele documente din PNRR pentru a beneficia direct de bani, ceea ce a catalogat drept infracţiune.

Guvernul a depus PNRR la Comisia Europenă în 31 mai, după mai multe rînduri de consultări şi negocieri.Comisia Europeană urmează să dea săptămâna viitoare undă verde primelor planuri de relansare economică naţionale fnanţate de către Uniunea Europeană (UE) împotriva consecinţelor economice ale pandemiei covid-19, a anunţat marţi preşedinta CE Ursula von der Leyen, citată de AFP.

1 COMENTARIU

  1. O avalansa de fake-uri apar pe mai toate subiectele importante .Mint unii de ingheata apele .Este un cumul de neadevaruri scrise si vorbite mai peste tot .Premierul -bine face atunci cind spulbera toate aceste minciuni , erori , mai mult sau mai putin intentionate .Miza este urioasa .PNNR -ul face deja victime la nivelul celor care nu apunca nici un banut .Multi abonati la contractele cu statul vor fi scosi din jocul economic . Nici nu este de mirare de ce apar atitea gogosi (nedate cu naftalina ).Momentul zero se apropie sii unii- trag cu dintii – sa ramina in joc . Minciunile , umflarea muschilor , solicitarea de ajutor adresata unor institutii de stat , falsele sondaje ce vor aparea curind , reactivarea unora,impreuna cu tot felul de alte incecari de a decredibiliza actualul guvern sunt si ele parte a situatiei la zi . Totul este in zadar . Banii de la PNNR vin doar conditionati si indiferent cit vor dori unii sa ocoleasca asta ,la un moment dat vor constata ca nu se poate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here