Ciucă: Investitorii demonstrează încredere în economia românească

Premierul Nicolae Ciucă transmite, vineri, că investitorii demonstrează încredere în economia românească, astfel că în 2022, investiţiile nete în economie au fost de 150,1 miliarde lei, în creştere cu 8,5% faţă de anul precedent, potrivit Institutului Naţional de Statistică, informează News.ro.

”Investitorii demonstrează încredere în economia românească: în 2022, investiţiile nete în economie au fost de 150,1 miliarde lei, în creştere cu 8,5% faţă de anul precedent, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Aceste investiţii în dezvoltare vor conserva locurile de muncă ale românilor şi vor genera altele noi, iar pe termen lung vor contribui la o creştere generalizată a veniturilor”, arată şeful Executivului într-o postare pe Facebook.
Ciucă arată că ”investiţiile nete demonstrează impactul pozitiv pe care l-au avut în economia reală măsurile pe care le-au luat”.
”Alte valori care arată succesul economiei româneşti în perioada acestei guvernări sunt: creşterea PIB de 4,8% în 2022, investiţiile străine directe de 11,3 miliarde euro, absorbţia fondurilor europene de 73% şi exporturile de 85 miliarde euro”, mai spune premierul Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here