Ciucă: Sprijinul partenerilor germani atestă faptul că România este pregătită să intre în Schengen, spre beneficiul întregii Uniuni Europene

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că poziţia cancelarului german Olaf Scholz atestă faptul că România este pregătită să intre în Schengen, spre beneficiul întregii Uniuni Europene, transmite News.ro.

„Mulţumesc pentru sprijinul oferit de către cancelarul german Olaf Scholz astfel încât România să adere la Spaţiul Schengen. E o confirmare importantă a partenerilor germani care atestă faptul că România este pregătită să intre în Schengen, spre beneficiul întregii Uniuni Europene”, a scris Nicolae Ciucă, luni pe Twitter.
Statele Uniunii Europene, România, Croaţia şi Bulgaria „îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a deveni membre cu drepturi depline” în Spaţiul Schengen, care nu necesită verificarea paşapoartelor pe teritoriului blocului comunicat, a declarat, luni, cancelarul german Olaf Scholz, relatează Reuters.
„Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice în ceea ce priveşte calitatea de membru cu drepturi depline. Voi face demersuri pentru a-i vedea membri cu drepturi depline”, a declarat Scholz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here