Codrin Ștefănescu, foc și pară. Se „leapădă” de penalii din PSD și îl atacă pe Ciolacu în cazul Pintea: „Regret că v-am apărat”

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu se „leapădă” de membrii PSD care au avut în trecut probleme penale și sare în apărarea fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea.

„Este incredibil cum este umilită o femeie in România lui 2020! Care nu a primit în viața ei o amendă de circulație și nu este un pericol public”, a scris Ștefănescu într-o postare pe Facebook.

Postarea este însoțită de o captură video de pe România TV în care Sorina Pintea apare însoțită la neurolog de o polițistă.

Codrin Ștefănescu trage mai multe săgeți spre conducerea PSD: „Însă halucinant este modul în care se poziționează PSD-ul condus de Ciolacu în aceste momente! Și nimeni din partid nu scoate o vorbă despre colega noastră aflată într-un moment de cumpănă din viața ei. Regret că v-am apărat ani la rândul de atacurile altora! Promit că nu mai fac asta! Pentru că nu meritați!”

„A zis Ciolacu că, în stăpânirea lui, PSD-ul va avea toleranță zero la corupție”

Puțin mai târziu, fostul secretar general al PSD a revenit cu un nou mesaj critic la adresa lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al partidului: „A zis Ciolacu că, în stăpânirea lui, PSD-ul va avea toleranță zero la corupție. Dar toleranță la încălcarea drepturilor și libertăților cetățenești, avem? La abuzuri avem? E absolut halucinant cum decade partidul pe zi ce trece. Și cum e îngropat prin declarații halucinante sau stupide de-a dreptul.”

La rândul său, și Marcel Ciolacu a avut o reacție în cazul Sorinei Pintea.

„Este revoltător cum pentru unii se găsesc soluţii pentru a le fi respectate drepturile, iar pentru alţii, nu. Ceea ce am văzut cu toţii ieri în cazul Sorinei Pintea este un odios dublu standard în respectarea drepturilor fundamentale ale omului! Îmbrâncirea şi târârea în cătuşe pe scările spitalului a unui om aflat în suferinţă nu au nimic de a face cu justiţia. Justiţia trebuie să se facă de către judecători şi în sala de judecată, nu la televizor!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că „spectacolul public prin care se distrug vieţile unor oameni trebuia să înceteze demult”.

„Politica e una, şi acolo PSD a luat măsuri clare. Dar cine va răspunde pentru toată această umilinţă publică la care este supusă acum Sorina Pintea dacă, în final, va fi achitată, la fel ca Ludovic Orban?!”, a mai menţionat Marcel Ciolacu.

Context

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, a fost scoasă marţi din nou din arestul Poliţiei, fiind transportată la o unitate medicală din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne, pentru un consult de specialitate.

La începutul acestei săptămâni, Sorina Pintea, arestată în dosarul în care este acuzată de luare de mită, a fost internată sub pază la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, pentru investigaţii medicale suplimentare.

Sorina Pintea a solicitat să fie transportată, sub pază, din arest la Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, pentru a i se face investigaţii medicale suplimentare, ea invocând unele probleme de sănătate pe care le-ar fi avut în cursul zilei de duminică.

Pe 29 februarie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Marţi, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că Sorina Pintea este suspendată din PSD, precizând că decizia politică este ca membrii partidului care primesc mandat de arestare preventivă sau condamnare în primă instanţă să fie suspendaţi de drept. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here