Ambasadorul României în SUA George Maior a declarat, la Digi 24, că nu se gândeşte la o opţiune politică, însă acest lucru rămâne deschis. Fostul şef al SRI a precizat că dintotdeauna orientarea sa a fost social-democrată.

„Nu mă gândesc la o opţiune în politică, dar rămâne deschis acest lucru. În orice caz orientarea mea dintotdeauna a fost social-democrată, şi nu mi-o schimb ca alţii”, a afirmat George Maior, miercuri, la Digi 24, întrebat spre ce partid politic s-ar îndrepta, în cazul în care ar renunţa la cariera diplomatică.

Chestionat despre posibila implicare în formarea Pro România, George Maior a răspuns: „Pseudo-analiştii care lansează asemenea scenarii au în spate legate de condiţia acestora în spaţiul public. Nu am fost implicat. Nu am discutat cu dl Ponta cred că de 4 sau 5 luni. Cu ocazia aceasta poate află şi el că sunt în ţară”.

George Maior este ambasadorul României în Statele Unite din iunie 2015 şi a fost şef al SRI în perioada 2006-2015. Recent a fost implicat într-un scandal cu privire la rechemarea sa în ţară, după ce un raport al Comisiei de control al SRI arăta modul discreţionar în care Maior a folosit Serviciul.

Raportul Comisiei de control SRI, de la jumătatea lunii aprilie 219, privind colaborarea dintre SRI şi ANI arată că faptele fostului şef al Serviciului, George Maior, „se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze grav procese democratice, pentru a obţine influenţă politică nelegitimă”.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie cu privire la solicitarea de rechemare a lui George Maior din funcţie, făcută de fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu, la începutul lunii mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here