Comisarul european pentru sănătate: România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii

  Foto: INQUAM/Octav Ganea

  Comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, a declarat, înaintea vizitei pe care o va efectua vineri, la Bucureşti, că România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii, având în vedere că doar 30% din populaţia adultă a fost vaccinată complet, potrivit unui comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România, preluat de Agerpres.

  „UE şi-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populaţia adultă a UE. Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că îşi ating obiectivele în teritoriu. Varianta Delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE şi despre care ştim că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Având în vedere că doar 30% din populaţia adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este şi va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aştept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfăşurarea campaniei naţionale de vaccinare în România”, a declarat Stella Kyriakides, citată în comunicat.

  Sursa citată menţionează că în cursul vizitei în România comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară se va întâlni cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi va efectua o vizită la centrul de vaccinare din Petreşti.

  Discuţiile se vor axa pe Strategia UE privind vaccinurile şi pe derularea campaniei naţionale de vaccinare în România, precum şi pe calea de urmat cu privire la propunerile din cadrul Uniunii Europene a sănătăţii, se arată în comunicat.

  Reprezentanţa CE în România mai precizează că acţiunile prezente fac parte din eforturile în curs ale Comisiei şi din angajamentul comisarului Kyriakides de a sprijini desfăşurarea campaniilor naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 ale statelor membre.

  Prioritățile Maiei Sandu

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here