Companiile aeriene globale, investiții de aproximativ 1 trilion de dolari pentru a reduce emisiile de carbon

Companiile aeriene internaţionale au investit aproximativ 1 trilion de dolari în ultimii 10 ani pentru a reduce emisiile de carbon şi a reduce dependenţa de combustibilul tradiţional, a declarat un oficial al Boeing, pentru publicaţia Arab News, preluată de News.ro.

„Boeing a investit 60 de miliarde de dolari în 10 ani în cercetare şi tehnologie pentru a construi şi proiecta noi produse. Companiile aeriene au investit 1 trilion de dolari într-un deceniu pentru a cumpăra aceste noi avioane eficiente din punct de vedere al combustibilului”, a declarat Brian Moran, vicepreşedintele politicii globale de sustenabilitate şi parteneriate al Boeing, pentru Arab News, cu ocazia Forumului Future of Aviation de la Riad.

Moran a spus că sustenabilitatea a devenit şi mai importantă după izbucnirea pandemiei.

„Companiile aeriene au convenit să atingă emisiile nete zero până la jumătatea secolului. Rolul meu special a fost să caut noi parteneriate şi să sprijin clienţii în călătoria lor către zero emisii”, a explicat Moran.

Una dintre temele principale ale forumului a fost sustenabilitatea şi reducerea emisiilor de carbon, iar reprezentanţii companiilor aeriene au subliniat eforturile de a atinge aceste obiective în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here