Conducerea paralelă din PSD ar vrea să schimbe sigla și numele partidului

Sursa foto: Inquam Photos Octav Ganea

O dorință a grupului care vrea să preia puterea în PSD ar fi schimbarea siglei cu trei trandafiri roșii a partidului, dar și numele acestuia, spun surse din PSD, potrivit stiripesurse.ro. Se dorește o reinventare a Partidului Social Democrat, care a ajuns la cel mai jos scor electoral din ultimii 30 de ani, la alegerile de anul acesta.

Potrivit informațiilor existente în acest moment, plecarea Vioricăi Dăncilă din fruntea PSD este o chestiune de ore. Ea ar urma să predea puterea unui organism colectiv de conducere format din cinci persoane. Omul care a preluat inițiativa înlocuirii Vioricăi Dăncilă și care va fi și liderul grupului care va prelua frâiele partidului este Marcel Ciolacu.

Acesta ar fi reușit să coaguleze susținerea liderilor PSD pentru a fi ales președinte interimar al PSD. De altfel, din viitoarea conducere vor face parte Paul Sănescu, Claudiu Manda și Niculae Bădălău până la organizarea unui congres extraordinar.

Surse politice spun că s-a decis ca toată conducerea Biroului Politic Permanent (preşedinte, preşedinte executiv, secretar general, vicepreşedinţi) să-și depună demisia la ședința CEX de marți.

Astfel cei 12 vicepreședinți, secretarul general al PSD și președintele Consiliul Național urmează să demisioneze în bloc la ședința programată marți după-amiaza la sediul partidului. Eugen Teodorovici ar fi refuzat să renunțe la funcția de președinte executiv. În cazul în care acesta își menține decizia, riscă să fie suspendat din PSD, au explicat sursele citate.

Citiți și Scandal cu țipete și istericale acasă la Dăncilă

Până la organizarea unui congres, partidul ar urma să aibă o conducere colectivă. Congresul ar urma să aducă modificări ample la statutul partidului, pentru că PSD ar fi în acest moment „un partid perimat, prăfuit”.

Dacă Eugen Teodorovici, preşedintele executiv al PSD, şi Mihai Fifor, secretar general al PSD, vor refuza să demisioneze, liderii partidului iau în calcul suspendarea celor doi din partid sau chiar excluderea, mai precizează și surse citate de Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here