Conducerea Poștei spune că îi va sancționa pe poștașii prinși că fac campanie PSD

Conducerea Poştei Române a anunțat, sâmbătă, că verifică informațiile potrivit cărora unii poştaşi din judeţul Vrancea fac campanie electorală pentru PSD și spune că va aplica sancțiuni dacă acuzațiile se vor dovedi a fi reale.

Anunțul a fost făcut după ce preşedintele PNL Vrancea, senatorul Cătălin Toma, a declarat, vineri, că unii poştaşi din Vrancea, apropiaţi de primarii PSD, fac campanie electorală, spunându-le oamenilor că „nu vor mai fi bani de pensii dacă votează PNL„.

Potrivit lui Toma, astfel de cazuri au fost semnalate deja în trei comune din Vrancea.

„Am avut sesizări venite de la Tătăranu, de la Vintileasca şi de la Boloteşti. Oamenii sunt disperaţi pentru că poştaşul le-a zis tot felul de lucruri legate de pensii dacă vor vota PNL. Poştaşii care sunt apropiaţi de primarii PSD se duc la bătrânii din comună şi le spun că nu vor mai fi bani dacă votează PNL, că nu se vor mai da pensiile. La Boloteşti avem consilier local PSD care este poştaş. Nu facem nicio referire la funcţia eligibilă, ci la activitatea profesională. Nu poţi ca poştaş să te duci şi să spui oamenilor că guvernul PNL taie pensiile, că nu or să mai fie bani sau că nu se vor mai face diverse lucruri„, a declarat, pentru AGERPRES, senatorul Cătălin Toma.

Preşedintele PNL Vrancea susţine că a informat, deja, conducerea Poştei Române despre aceste activităţi din comunele vrâncene.

În replică, reprezentanții Poștei Române au anunțat sâmbătă că fac verificări în legătură cu aceste informații. „Conducerea Poştei Române îşi menţine poziţia de neutralitate politică şi în acest proces electoral, aşa cum a făcut cu fiecare ocazie. Corpul de Control al Directorului General verifică, la această oră, informaţiile vehiculate în presă cu privire la incidentul din judeţul Vrancea. A devenit o practică obişnuită ca, înainte de începerea procesului electoral, toţi angajaţii să fie instruiţi în maniera profesionalismului, fără vreo urmă de partizanat politic. Motiv pentru care, Mircea Tudosie, directorul general al Poştei Române este hotărât să ia orice decizie legală de sancţionare a angajaţilor, în cazul nerespectării normelor impuse„, precizează conducerea Poştei Române în punctul de vedere remis presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here