Consilierul pe coronavirus al Casei Albe îşi cere scuze pentru un interviu la postul rus RT

Sursa: The White House via BestImage / Bestimage / Profimedia

Albe Scott Atlas, consilierul pentru coronavirus al Casei Albe, şi-a cerut scuze, duminică, pentru un interviu acordat postului rus de televiziune RT, care este susţinut de Kremlin, afirmând că nu a ştiut că acesta a fost înregistrat ca agent străin în Statele Unite, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Atlas, neuroradiolog şi membru al echipei speciale pentru coronavirus a Casei Albe, a apărut sâmbătă la canalul rus de televiziune şi a criticat măsurile de carantină legate de Covid-19, pe care le-a numit ”un eşec epic” în stoparea răspândirii epidemiei.

”Am acordat recent un interviu la RT şi nu am ştiut că este înregistrat ca agent străin. Regret că am acordat interviul respectiv şi îmi cer scuze pentru că am permis să se profite de mine”, a scris Atlas pe Twitter.

”Îmi cer scuze mai ales comunităţii securităţii naţionale, care lucrează din greu pentru a ne proteja”, a afirmat Atlas.

Postul de televiziune RT a fost înregistrat ca agent străin în urmă cu trei ani. Un raport din ianuarie 2017 al agenţiilor americane de informaţii a afirmat că postul de televiziune, care este transmis prin cablu în Statele Unite, este ”maşină de propagandă condusă de statul rus” şi a contribuit la campania Kremlinului de amestec în alegerile prezidenţiale din 2016, în favoarea candidatului câştigător Donald Trump.

În urma raportului, Departamentul de Justiţie a insistat ca RT America să respecte condiţiile Legii de Înregistrare a Agenţilor Străini.

”Restricţiile… vor rămâne ca un eşec epic al politicilor publice ale persoanelor care au refuzat să accepte că sunt greşite”, a afirmat Atlat la RT, într-un interviu acordat sâmbătă.

Experţi în domeniul sănătăţii din Statele Unite şi-au exprimat anterior îngrijorarea că Atlas, care nu are pregătire în boli infecţioase, oferă preşedintelui Trump informaţii înşelătoare sau incorecte referitoare la pandemie.

Anthony Fauci, cel mai reputat expert în boli infecţioase din SUA, a afirmat sâmbătă că Atlas este singurul consilier în domeniul pandemiei cu care Trump se întâlneşte regulat.

”Am probleme reale cu acest tip. Este un tip deştept, care vorbeşte despre lucruri despre care cred că nu are informaţii sau cunoştinţe reale, sau experienţă”, a declarat Fauci, pentru Washington Post.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here