Constanţa: Peste 100 de amenzi, date în urma protestului faţă de restricţiile anti-Covid

Peste 100 de amenzi în valoare de aproape 50.000 de lei au fost aplicate de jandarmii constănţeni în urma protestului care a avut loc duminică faţă de măsurile sanitare destinate prevenirii răspândirii COVID-19, transmite News.ro.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cosntanţa a transmis luni, printr-un comunicat de presă, că până în prezent au fost aplicate 102 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.500 de lei atât organizatorului protestului de duminică, cât şi unora dintre participanţii la manifestare. “,

Organizatorul activităţilor a fost sancţionat contravenţional pentru că nu a declarat adunarea publică şi nu a luat măsurile necesare astfel încât adunarea publică să se desfăşoare conform prevederilor legale impuse de actualul context epidemiologic, iar participanţii pentru că au participat la o adunare publică cu nerespectarea condiţiilor şi măsurilor preventive impuse pe timpul stării de alertă şi nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României”, a anunţat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa. 

Sursa citată menţionează că în continuarea sunt făcute verificări pentru identificarea şi altor persoane participante la protest care au încălcat normele legale în vigoare.  Sute de persoane au participat, duminică seara, la un protest faţă de măsurile de protecţie împotriva pandemiei de COVID-19, manifestarea având loc în faţa Prefecturii Constanţa. Oamenii au scandat „Libertate, libertate”, „Măştile jos”, „Jos Guvernul”, „Deschideţi HORECA”.

Apoi, unii dintre participanţi au plecat în marş pe principalele străzi şi bulevarde din Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here