Congresul SUA a ratificat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale

Sursa: Twitter

ACTUALIZARE. Donald Trump admite că mandatul său este încheiat și promite „o tranziție ordonată pe 20 ianuarie”.


Congresul SUA a ratificat joi victoria preşedintelui ales, democratul Joe Biden, în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Ratificarea are loc după o lungă şi extraordinară zi de 6 ianuarie care a fost marcată de un asalt asupra Congresului comis de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump cu scopul de a bloca procesul de confirmare a rezultatelor electorale, comentează sursa citată.

Fostul preşedinte democrat american Barack Obama îi reproşează succesorului său la Casa Albă Donald Trump faptul că şi-a incitat susţinătorii să ia cu asalt Capitoliul, relatează Reuters, preluat de News.ro.

”Istoria îşi va aminti pe bună dreptate violenţele de la Capitoliu, incitate de către un preşedinte în exerciţiu care nu a încetat să mintă fără fundament cu privire la rezultatul unor alegeri legale, ca pe un moment de mare dezonoare şi de ruşine pentru naţiunea noastră”, subliniază într-un comunicat Barack Obama.

De altfel, Donald Trump se confruntă acum cu critici tot mai deschise dinspre propriul său partid, printre republicani discutându-se chiar scenariul unei demiteri a președintelui în exercițiu pe baza articolului care se referă la sănătatea mintală. În plus, la Casa Albă au început să curgă demisii ale unor oficial-cheie din Administrația Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here