Convoiul umanitar cu destinaţia Mariupol a fost atacat, susțin oficialii ucraineni

Foto: Twitter

Autorităţile ucrainene au anunţat că un convoi de ajutor umanitar mult aşteptat pentru oraşul asediat Mariupol (sudul Ucrainei) pare să fi fost incendiat, conform CNN, transmite News.ro.

„Convoiul nostru umanitar se îndreaptă spre Mariupol şi ne bazăm pe angajamentele asumate de Rusia, potrivit cărora este dispusă să înceteze focul. Acum există semnale că Rusia bombardează în direcţia convoiului umanitar”, a declarat, marţi, Irina Vereșciuk, ministrul ucrainean al Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar.

Convoiul, format din opt camioane şi peste 30 de autobuze, a pornit la ora locală 10.00, îndreptându-se spre Mariupol din zona Zaporijjea. Era stabilit să transporte oameni, în special femei, copii şi bătrâni, la întoarcere, potrivit oficialului ucrainean.

Rusia a anunţat, marţi, încetarea focului pentru cinci oraşe ucrainene, inclusiv Mariupol.

Operaţiunea Forţelor Comunale a Ucrainei (JFO) a oferit şi o actualizare cu privire la starea convoiului. Pe pagina sa de Facebook, autorităţile ucrainene au anunţat că, pentru evacuarea civililor din Mariupol, „apărătorii oraşului au luat o serie de măsuri: au curăţat drumurile de mine, au înlăturat barierele, etc. Cu toate acestea, ocupanţii nu au lăsat copiii, femeile şi bătrânii să iasă din oraş. Inamicul a lansat un atac tocmai în direcţia coridorului umanitar”.

Locuitorii oraşului Mariupol s-au confruntat în ultimele zile cu o situaţie umanitară care se deteriorează constant, deoarece oraşul rămâne sub asediul forţelor ruse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here