Coreea de Nord îl numește „bătrân senil” pe Donald Trump pentru că l-a jignit pe Kim Jong-un

Coreea de Nord l-a numit bătrân senil pe Donald Trump, după ce acesta l-a numit „Rocket Man” pe Kim Jong-un la summitul NATO de la Londra. Jignirile au venit acum de la ministerul de Externe de la Phenian după ce, anterior, șeful armatei nord-coreene a amenințat SUA cu război din cauza acelorași declarații ale președintelui american. Trump a spus la NATO că dacă va fi nevoie, americanii nu vor ezita să folosească armata împotriva Phenianului.

„Fraza <folosirea forței militare> împotriva Coreei de Nord, care a fost folosită în timpul summitului NATO de acum câteva zile a creat o mare rumoare în jurul lumii, provocând îngrijorare. Și mai rău a fost stilul figurativ folosit la întâmplare, fără niciun fel de respect, când s-a referit la demnitatea conducerii supreme a Coreei de Nord. (…) Dacă limbajul și expresiile menite să agraveze atmosfera de confruntare sunt folosite intenționat într-un moment crucial, precum cel de acum, este semn că de revenire a demenței unui bătrân senil” a transmis regimul de la Phenian, potrivit unui comunicat publicat de agenția de presă de stat KCNA. Comunicatul încheie cu mențiunea că Kim Jong-un nu a spus nimic despre Donald Trump.

Acum două zile, șeful armatei nord-coreene a spus că doar relația apropiată dintre cei doi lideri mai stă în calea războiului. 

„Coreea de Nord și SUA sunt, tehnic, tot în război, iar armistițiul poate deveni un conflict armat deschis în orice moment, chiar și în mod accidental.  Vreau să fie clar că utilizarea forțelor armate nu este privilegiul exclusiv al SUA. Orice poate ghici cum va răspunde Coreea de Nord dacă SUA fac acțiuni militare la adresa noastră.” a spus generalul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here