Fenomenul „bamboccioni”. În Italia, instanța a decis că părinții nu sunt obligați să-i susțină financiar pe tinerii adulți

În Italia o instanță a decis că părinții nu sunt obligați să-i susțină financiar pe tinerii adulți, chiar dacă nu se descurcă cu banii pe care îi câștigă, transmite Europa FM.

În urmă cu cinci ani, un profesor de muzică, de 35 de ani, spunea că venitul său anual de 20.000 de euro nu-i ajunge și aștepta un spijin din partea părinților.

În primă instanță, un judecător din Toscana a decis că bărbatul are dreptul la o indemnizație lunară de 300 de euro de la părinții săi,dar a făcut apel.

La Curtea Supremă a pierdut acești bani. Motivarea instanței: tinerii adulți trebuie să „își reducă ambițiile de adolescenți” și să găsească o modalitate de a se susține financiar. O judecătoare a spus că dificultatea de a găsi un loc de muncă pe măsura așteptărilor profesionale nu reprezintă o scuză.

Potrivit datelor, în 2019 în Italia aproape 64% dintre tinerii adulți cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani locuiau cu părinții. Fostul premier Mario Monti i-a poreclit „bamboccioni”, sau „bebeluși mari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here