Coreea de Sud şi Statele Unite, manevre aeriene comune cu un bombardier strategic american şi cu avioane de luptă invizibile

Coreea de Sud şi Statele Unite au efectuat manevre aeriene comune, în special cu un bombardier strategic american şi avioane de vânătoare invizibile, ca răspuns la ameninţările din partea Coreei de Nord, a informat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, relatează AFP, citată de Agerpres.

Avioanele au survolat Marea Galbenă, situată între Peninsula Coreeană şi China, în primele exerciţii de acest tip din acest an, a precizat agenţia, citând armata sud-coreeană.

Această demonstraţie de forţă survine după ce secretarul american al Apărării Lloyd Austin şi omologul său sud-coreean au anunţat o intensificare a acestor exerciţii şi o cooperare sporită în materie de securitate.

La manevre au participat un bombardier strategic B-1B, avioane de vânătoare invizibile F-22 şi F-35B ale armatei aerului din SUA şi avioane de luptă F-35A ale armatei sud-coreene, potrivit sursei citate.

„Aceste exerciţii aeriene combinate demonstrează voinţa şi capacitatea Statelor Unite de a oferi un mijloc de descurajare extins, puternic şi credibil împotriva ameninţărilor nucleare şi balistice din Coreea de Nord”, a adăugat Yonhap, citând Ministerul Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here