Coronavirus a ajuns în Emiratele Arabe Unite. Bilanțul deceselor urcă la 132

Un caz de contaminare cu noul coronavirus chinez a fost depistat într-o familie care a sosit de la Wuhan, focarul epidemiei, în Emiratele Arabe Unite, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii, fără să precizeze numărul persoanelor vizate, relatează Reuters.

Acesta este primul caz de contaminare în Emirate.

Ministerul Sănătăţii anunţă, într-un comunicat difuzat de agenţia de presă oficială WAM, că pacienţii se află în stare stabilă şi au plasaţi sub observaţie.

Bilanţul deceselor a urcat la 132. Japonia îşi evacuează cetăţenii

Pe de altă parte, bilanțul deceselor provocate de noul coronavirus din China a urcat puternic miercuri, la 132. În plus, au apărut 1.500 de noi cazuri, iar Japonia a anunţat că îşi va evacua pe calea aerului cetăţenii aflaţi în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei.

Mai multe ţări încearcă să îşi evacueze cetăţenii din Wuhan. Un avion charter al Statelor Unite a decolat miercuri din Wuhan, a declarat un oficial american, dar nu este clar cine s-a aflat la bord.

Oficiali ai Statelor Unite au declarat că administraţia de la Casa Albă analizează dacă să suspende zborurile către China, o măsură drastică care să ţină sub control răspândirea bolii.

Casa Albă are zilnic şedinţe legate de epidemie şi monitorizează zborurile dintre China şi Statele Unite ca posibilă sursă de infecţii, a declarat o sursă apropiată situaţiei, dar deocamdată a decis să nu suspende traficul.

Un oficial de rang înalt al administraţiei Trump a spus că nu s-a cerut operatorilor aerieni să suspende cursele, după ce CNBC a relatat că aceştia au fost informaţi de Casa Albă că este analizată o astfel de măsură.

Companiile aeriene, în alertă din cauza virusului letal

Temerile de răspândirea virusului au determinat deja companii aeriene din întreaga lume să reducă zborurile către China, iar companiile cu operaţiuni globale au restricţionat călătoriile angajaţilor în această ţară.

Sectoare economice, de la cel al mineritului la cel producător de bunuri de lux au fost afectate de îngrijorările privind impactul declanşării unei pandemii asupra creşterii economiei mondiale.

5.974 de oameni infectați

Comisia Naţională pentru Sănătate din China a anunţat că numărul total al deceselor provocate de virus a urcat marţi cu 26, la 132, aproape toate având loc în provincia Hubei, care este practic blocată, în timp ce numărul cazurilor confirmate a crescut cu 1.459, la 5.974.

Numărul cazurilor din China este mai mare decât cel de 5.327 al persoanelor infectate cu coronavirusul Sindrom Respirator Acut Sever (SARS), care a ucis circa 800 de persoane la nivel global în perioada 2002-2003.

În timp ce unii experţi afirmă că noua tulpină nu este atât de mortală ca SARS, aceasta a creat panică pentru că se răspândeşte rapid, iar trăsăturile sale nu sunt cunoscute, cum ar fi cât de letală este şi dacă este infecţioasă înainte de apariţia simptomelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here