În timp ce guvernele din toată lumea duc lupte grele împotriva coronavirusului şi aplică măsuri una mai radicală decât alta, un cercetător din Israel spune că indiferent de eforturi, rezultatul va fi acelaşi: boala se autolimitează şi în mare parte dispare după 70 de zile cu sau fără intervenţii, potrivit Mediafax.

Profesorul Isaac Ben-Israel, şeful programului de studii de securitate la Universitatea Tel Aviv şi preşedintele Consiliului Naţional pentru Cercetare şi Dezvoltare, susţine că analiza sa dovedeşte că noul coronavirus atinge maximele la 40 de zile după apariţia într-o comunitate şi apoi începe să scadă rapid.

Potrivit calculelor sale, graficul infecţiilor zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecţii, începe de la aproximativ 30%, dar scade la 10% după şase săptămâni şi, în cele din urmă, atinge un prag de sub 5% o săptămână mai târziu. „Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate ţările”, scrie prof. Ben-Israel într-un articol pe care l-a publicat săptămâna aceasta.

„În mod surprinzător, acest model este comun pentru ţările care au impus restricţii severe, inclusiv blocarea economiei, precum şi în ţările care au implementat o politică mult mai indulgentă şi au continuat viaţa în mod obişnuit”, a mai spus acesta.

Teoria lui Ben-Israel nu poate fi, însă, confirmată sau infirmată, deoarece nu există nicio ţară care să nu fi luat niciun fel de măsură pentru a limita răspândirea. Chiar şi Suedia, care a impus cele mai puţine restricţii, continuă să ia implementeze unele măsuri de atenuare a răspândirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here