„Credea că va avea o formă ușoară a bolii, nu a vrut să se vaccineze”. Un sportiv de 42 de ani, sănătos tun, a murit de Covid

John Eyers

Un englez de 42 de ani, mare amator de ascensiuni montane și practicant al câtorva sporturi (mai ales culturism și triatlon), a murit de Covid-19 după ce a refuzat cu înverșunare să se vaccineze, scrie The Guardian. Ajuns la Terapie Intensivă, John Eyers le-a spus medicilor că trebuia să se vaccineze.

John Eyers era un expert în construcții din orașul Southport, în comitatul Merseyside. Sora lui geamănă, Jenny McCann, l-a descris drept „cel mai sănătos și bine pregătit fizic om pe care l-am cunoscut”.

Prietenii lui spun că John participa la concursuri de culturism, triatlon, cățărare și multe altele.

Înainte de a muri, el a urcat pe munții din Țara Galilor și a campat în sălbăticie.

Însă s-a îmbolnăvit de Covid-19 și a ajuns la Terapie Intensivă. Înainte de a fi pus pe ventilație, el i-a spus medicului că ar fi trebuit să se vaccineze.

Sora lui a scris pe Twitter: „A crezut că va fi în regulă dacă face Covid. Credea că va avea cel mult o formă ușoară a bolii. Nu a vrut să se vaccineze. Nu trebuia să se întâmple asta. A lăsat în urmă o mamă și un tată, o soră (pe mine) și o fiică de 19 ani. Copiii mei nu se mai pot distra cu unchiul lor. Unchiul care se juca întotdeauna cu ei”.

Jenny McCann a remarcat eforturile personalului medical pentru a-i salva fratele. „Trupul său era plin de toate medicamentele din spital. I-au dat tot ce au avut, dar era prea târziu”.

Sora sportivului a mai spus că oamenii trebuie să știe această tristă poveste. „Mama vrea ca oamenii să afle despre John. Pentru ca povestea lui să salveze viața altcuiva. Pentru ca pierderea și durerea să-i determine pe oameni să meargă să se vaccineze”.

În Marea Britanie, atât lucrătorii din sistemul sanitar, cât și pacienții Covid vorbesc din ce în ce mai mult despre regretul că nu s-au vaccinat. Dar regretul vine după ce au făcut o formă gravă a bolii, mai scrie „The Guardian”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here