Biroul Permanent Județean al PSD Olt a dizolvat conducerea organizației din Caracal și l-a desemnat pe Doldurea Ion Marian ca președinte interimar.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de PSD Olt, Biroul Permanent Județean arată că dizolvarea conducerii PSD Caracal și desemnarea lui Doldurea Ion Marian în calitate de președinte interimar au venit deoarece în cadrul organizației a fost „încălcat frecvent și grav orice principiu al dialogului, care ar fi trebuit să se desfășoare în interiorul partidului”, conform Mediafax.

Conducerea PSD Caracal, prin activitatea sa și comportamentul adoptat, a adus prejudicii de imagine partidului. Regretăm cele întâmplate în cadrul organizației, dar considerăm că decența și dialogul au fost și rămân valori definitorii ale Partidului Social Democrat Olt. Într-o perioadă dificilă, avem nevoie de stabilitate și loialitate, tocmai de aceea, rămânem, ca de fiecare dată, alături de membrii noștri, pe care îi asigurăm de tot sprijinul și experiența politică a conducerii județene și centrale, în realizarea tuturor obiectivelor electorale și de organizare internă”, se arată în comuinicatul citat.

Demiterea deputatului Dan Ciocan, răzbunarea lui Paul Stănescu

Surse politice spun că demiterea lui Dan Ciocan ar reprezenta represaliile lui Paul Stănescu, după ce, în timpul verii, Ciocan, împreună cu Darius Vâlcov ar fi încercat să-l îndepărteze pe senator de la conducerea organizației județene Olt.

Dan Ciocan a fost președintele PSD Caracal în ultimii 12 ani și se află la al doilea mandat de deputat. Împreună cu fratele său, Cornel, Ciocan este unul dintre liderii unui clan politic care, împreună cu familia Stănescu, exercită controlul asupra județului Olt.

Frații Ciocan sunt fondatorii firmei Dancor, un soi de Tel Drum al județului Olt, abonată se pare la zeci de contracte din bani publici. Clanurile Stănescu și Ciocan au făcut afaceri ani buni, iar răsplata a venit pentru Dan Ciocan sub forma alegerii în Parlament (2012 și 2016, deputat).

Dan Ciocan a fost milițian în epoca Ceaușescu, și-a luat bacalaureatul la 50 de ani și licența în agronomie la Universitatea din Craiova la 56 de ani (CV-ul oficial). Potrivit unei investigații Jurnalul, frații Ciocan au câștigat din contracte cu statul peste 77 de milioane de euro.

Fratele lui Dan Ciocan, Cornel, a fost ceva mai ghinionist: în 2015 a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală într-un dosar DNA în care prejudiciul adus bugetului de stat a fost stabilit la 6,5 milioane de lei.

Mihai Fifor în locul lui Paul Stănescu, în Olt

În Olt, războiul s-a declanșat imediat după europarlamentarele din 26 mai. Și a fost generat se pare de chemarea în secret de către Viorica Dăncilă, la sediul guvernului, a fraților Ciocan. Cu care a discutat preluarea frâielor organizației PSD de la Olt, pe motiv că Paul Stănescu n-a tras cu partidul la alegeri. La Dăncilă ar fi ajuns fotografii cu Paul Stănescu chefuind chiar în ziua alegerilor.

Cum afacerile fraților Ciocan și ale clanului Stănescu sunt legate aproape ombilical, scandalul a căpătat rapid accente dramatice. Mai ales după ce Paul Stănescu a aflat că Ciocanii au căutat să-l atragă de partea lor pe fostul cuscru al lui Stănescu, pe numele căruia ar figura acum mai multe afaceri ale fostului ginere.

Cam de o lună a intrat în acest război și Darius Vâlcov, care i-a propus Vioricăi Dăncilă o soluție de compromis, pentru a nu risca, ca tocmai în buza campaniei electorale, una dintre tabere să părăsească partidul. Așa ar fi intrat în scenă Mihai Fifor. Pe care Dăncilă ar fi urmat să-l pună președinte interimar la Olt după ce dizolvă actualul BPJ. Vâlcov chiar ar fi chemat mai mulți primari influenți din Olt la el la birou, în sediul din Ion Ionescu de la Brad, pentru a semna contractele pe FDI, acum o săptămână și ceva. Văzându-se atacat din toate  părțile, Stănescu a organizat un simulacru de realegere a sa în fruntea PSD Olt chiar în ziua în care ar fi avut informații că Dăncilă vrea să dizolve BPJ-ul. Un comunicat în care se spunea că a fost votat de 153 de oameni din … 152 prezenți!

Plângeri reciproce la DNA, prin interpuși

Din diverse surse, se pare că, atât Ciocanii, cât și Stănescu și-au făcut plângeri la DNA. Prin interpuși. Dar cu date și copii după documente. Însă nu pe afacerile comune. Pe terți. Ciocanii ar fi fost pârâți, conform unor surse, cu o adevărată bombă. Care duce la rectorul Universității Politehnice București, Mihnea Costoiu, dar și la, se pare, protectoarea acestuia, Ecaterina Andronescu. Practic, spun documentele, firmele fraților Ciocan au avut exclusivitate în ultimii ani pe tot ce a însemnat rebilitări sau reparații la căminele studențești ale Politehnicii.

Urmează Teleormanul?

Se pare că același tipar ca la Olt ar fi și la Teleorman. Între oamenii Vioricăi Dăncilă și cei ai lui Dragnea și Carmen Dan. Dăncilă, prin intermediul soțului, ar fi primit mai multe mape cu documente despre afacerile familiei Dragnea, provenite de la oameni de afaceri aduși în pragul falimentului de băiatul lui Dragnea. Dăncilă le-ar fi transmis că ea nu-i poate ajuta, dar, dacă nu le este frică, să se ducă la DNA. Despre acest lucru se pare că a aflat Carmen Dan, care, spun unele spurse, într-o întâlnire de dată recentă, ar fi numit-o, între altele, „trădătoare nenorocită”. Așadar, n-au fost întâmplătoare informațiile date pe surse presei că fosta „vecină” de apartament a lui Dragnea urma să voteze moțiunea de cenzură.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here