Deputatul USR, Cristian Seidler, a declarat, marți, după ședința Comisiei de muncă din Camera Deputaților, că PSD a făcut o cacealma din abrogarea pensiilor speciale, întrucât CCR a spus clar că abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților e neconstituțională. Seidler a afirmat că PSD a făcut în mod intenționat și ipocrit o lege care să fie atacabilă.

PSD a făcut practic o cacealma din abrogarea pensiilor speciale. Pentru că nu au luat în considerare proiectul USR, s-a mers pe proiectul PNL. Diferența o reprezintă pensiile de serviciu ale magistraților. CCR a spus foarte clar că eventuala abrogare a acestora este neconstituțională. De aceea, o lege care abrogă pensiile de serviciu ale magistraților urmează să fie încă o dată, în mod evident, neconstituțională. Vom încerca să reversăm acest lucru mâine, în ședința de plen, dar din câte am văzut votul astăzi de la comisie există șanse foarte mici în acest sens”, a declarat Seidler.

Deputatul USR a precizat că, „practic, PSD a făcut în mod intenționat și în mod ipocrit o lege care să fie atacabilă și pe care să o atace la CCR”. „Ne-au și spus de altfel acest lucru din comunicarea anterioară din comisie”, a menționat el.

În plus, pentru a încerca să amestece nedreptăți cu chestiuni absolut normale, PSD a inclus în această lege de abrogare inclusiv indemnizații de merit pentru sportivi olimpici de exemplu și care nu se referă la pensie. Nu este pensie pentru că nu este legată de vârsta de pensionare. Au amestecat totul ca să demonstreze și să reușească din punct de vedere tehnic să oprească eventuala abrogare a pensiilor speciale”, a subliniat Cristian Seidler.

Cât despre plafonarea pensiilor speciale, acelor pensii nesimțite, nici măcar nu s-a luat în discuție astăzi. Vom încerca în plen, dar cu actuala majoritate va fi destul de greu. Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Comisia de muncă și ceea ce probabil se va întâmpla mâine în plenul Camerei Deputaților demonstrează încă o dată că avem de-a face cu o majoritate toxică în Parlamentul României și că e nevoie de alegeri anticipate și de o nouă majoritate”, a mai declarat deputatul USR.

Deputații din Comisia de muncă a Camerei au votat marți, în unanimitate, amendamentele de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor, ale personalului auxiliar din justiție, ale judecătorilor Curții Constituționale, ale funcționarilor parlamentari, ale funcționarilor Curții de Conturi, ale celor de la Avocatul Poporului și de la Academia Română, ale aviatorilor, diplomaților și ale foștilor șefi de stat.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here