Criză la vârful PSD, în toiul discuțiilor despre moțiune: Purtătorul de cuvânt, suspendat după un atac grobian la ziariști

Foto: INQUAM/Lucian Romașcanu

Senatorul Lucian Romaşcanu este suspendat din funcţia de purtător de cuvânt al PSD, a anunţat vineri preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, trasmite Agerpres.

„Decizia politică este una singură: este suspendat din funcţie. Cred că e suficient”, a declarat Ciolacu, la sediul PSD.

Decizia a fost luată după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care Lucian Romaşcanu a făcut, vineri, o afirmaţie injurioasă la adresa jurnaliştilor prezenţi la sediul PSD.

Purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, inainte de o conferinta de presa si cu microfonul uitat pornit: “O sa mai primeasca o p*** in cur”.UPDATE Inteleg ca domnul Romascanu era suparat ca jurnalistii il asteptau pe Marcel Ciolacu afara, iar el voia sa incepa conferinta.PLUS: Stirile ProTV arata ca o angajata de la Biroul de Presa al PSD a ras si a comentat: ”Nici aia, poate le place”, la care Romascanu a raspuns: ”S-ar putea, da”.https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/lucian-romascanu-iesire-nervoasa-la-conferinta-psd-o-sa-primeasca-o-p-in-c.html

Publicată de Sebastian Rotaru pe Vineri, 21 august 2020

Întrebat ce decizie s-a luat şi în privinţa unei angajate a Biroului de presă al PSD, care apare în înregistrarea difuzată de mass-media, Marcel Ciolacu a răspuns: „Toată lumea este la pachet. S-a identificat, face parte din personalul partidului şi cred că este corectă decizia mea şi a domnului Stănescu de suspendare”.

Context

Vineri, Lucian Romaşcanu a avut o scăpare de limbaj, înaintea conferinţei de presă de la sediul PSD. Fără să își dea seama că microfoanele sunt pornite, el a afirmat, referindu-se la ziariștii care au ieșit din sală, că: „Ăsta e sfârşitul unei frumoase prietenii. O să primească o p… în c… toţi”.

Înainte de a anunțul suspendării din funcție, Lucian Romașcanu și-a cerut scuze pentru cuvintele rostite. „Azi (vineri – n.r.), înaintea conferinţei de presă, pe un fond încărcat, se pare că am avut o scăpare de limbaj pe care o regret. În contextul plecărilor din partid am avut o reacţie exagerată care, totuşi, fiind în SPAŢIU PRIVAT şi într-o CONVERSAŢIE PRIVATĂ, n-ar fi trebuit să fie făcută publică. A fost făcută publică şi, în consecinţă, îmi prezint SCUZELE de rigoare”, a scris Romaşcanu, pe Facebook. El a adăugat că respectă presa, în contextul în care are 20 de ani de muncă în acest domeniu. Romaşcanu a mai spus despre PNL că e convins că liberalii îşi aleg cu mare grijă cuvintele în spaţiul privat.

„Repet, daca a existat o ieşire nepotrivită, aceasta a fost exclusiv generată de traseiştii acestei perioade.  Respect presa, am peste 20 de ani de muncă în această industrie, îi asigur şi pe această cale pe jurnalişti de tot respectul meu. Mulţumesc pentru înţelegere! P.S. Înţeleg blamul politic al celor din PNL în special, e campanie. Sunt convins că dumnealor, în spaţiu privat, îşi aleg cu mare grijă cuvintele…” a conchis Romaşcanu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here