Cseke Attila: Certificatul verde ar trebui aplicat peste tot. Testare obligatorie în sistemul medical sub sancțiunea concedierii

Inquam Photos/ Octav Ganea

Certificatul verde ar putea fi folosit peste tot, spune ministrul Sănătății, Cseke Attila. Acesta consideră că tot personalul medical ar trebui vaccinat sau testat, dar pe cheltuială proprie. În cazul refuzului, personalul medical ar putea fi concediat în 30 de zile.

”Eu cred că forțele politice responsabile vor susține un asemenea proiect legislativ. Sigur, el poate fi modificat de Parlament. În Occident, e vorba direct de vaccinare obligatorie, fără posibilitatea testării ca în propunerea noastră”, a declarat ministrul la Digi 24.

Declarațiile lui Cseke Attila, despre certificatul verde pentru persoanlul medical:

  • Dacă se refuză vaccinarea, atunci vor trebui să se testeze pe cheltuială proprie
  • Dacă refuză și testarea, contractul de muncă se va suspenda automat, iar dacă după 30 de zile situația nu se va remedia, persoana în cauză va fi concediată
  • Certificatul verde ar trebui extins la toate activitățile, spune ministrul
  • Ce pecienți Covid-19 sunt transferați în Ungaria? Cei care sunt la UPU și nu au prins un loc la Terapie Intensivă (n.r. O pacientă cu COVID din Timişoara care era transferată în Ungaria a decedat)
  • Cât de aproape este Capitala de carantină? Cseke spune că CNSU va discuta vineri problema

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here