Cu ce s-a ales soția lui Tom Hanks, după un tratament experimental pentru coronavirus

Sursa: Flickr

„Mi-au dat clorochină”, a declarat Rita Wilson, pentru postul de televiziune american CBS, preluată de The Guardian. „Știu că oamenii vorbesc despre acest medicament. Dar pot să vă spun doar atât – nu știu dacă medicamentul a funcționat sau dacă pur și simplu venise clipa ca febra să treacă. Febra a trecut, dar clorochina a avut reacții adverse extreme. Îmi era foarte greață, aveam vertij și mușchii slăbiți… Cred că oamenii trebuie să fie foarte atenți la acest medicament”, a declarat soția lui Tom Hanks, citată de Guardian.

În momentul în care artista a fost inclusă în grupul de pacienți care vor trece prin acest tratament experimental, febra acesteia ajunsese la 38,9.

Potrivit publicației britanice, săptămâna trecută, un grup de experți australieni s-a pronunțat împotriva administrării clorochinei în spitale, contrazicând astfel departamentul federal de sănătate. Instituția le recomandase medicilor să prescrie medicamentul „într-un mediu controlat, în cazul pacienților grav bolnavi”.

Probleme au fost semnalate și în alte țări. Recent, un spital din Franța a fost nevoit să oprească un tratament experimental cu hidroxiclorochină la cel puțin un pacient infectat cu coronavirus, după ce a devenit un „risc major” pentru inimă (pe larg despre efectele secundareAICI).

O purtătoare de cuvânt a spitalului din Gold Coast University nu a confirmat cu nume și prenume dacă Hanks și Wilson au primit clorochină, dar a admis că „pacienții selectați” în programul experimental au primit medicamentul: „Gold Coast Health a folosit o varietate de medicamente la pacienții cu Covid-19 mai sever. Au fost utilizate, pe pacienții selectați, clorochina, hidroxiclorochina și lopinavir-ritonavir”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here