Culmea democraţiei: Oamenii lui Putin le dau americanilor lecţii de organizare a unor alegeri corecte

Sursa: pxfuel.com

Şefa Comisiei Electorale ruse a apreciat luni că votul prin corespondenţă în Statele Unite a lăsat ”spaţii imense” unor posibile fraude electorale, preluând astfel retorica echipei lui Donald Trump, relatează AFP, preluată de Agerpres.

”Eu am avut ocazia, în trecut, să studiez minuţios experienţa votului prin corespondenţă în Statele Unite. Pentru mine, concluzia este clară: este vorba despre un anacronism care, în varianta americană, deschide imense spaţii unor posibile falsificări”, a declarat agenţiei ruse de presă de stat Tass, Ela Pamfilova.

În opinia sa, sistemul de vot prin corespondenţă în Statele Unite ar permite ”votul multiplu, pierderea buletinelor indezirabile, avântul votului morţilor”, care ţin de ”absenţa unui control sistematic al procesului electoral pe cale poştală în ansamblul său”.

Preşedintele Donald Trump, înfrânt de către democrat în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, nu a recunoscut victoria rivalului său, apreciind – fără să prezinte vreo probă – că scrutinul este fraudulos şi arătând cu degetul mai ales votul prin corespondenţă care a înregistrat o ascensiune importantă anul acesta, din cauza pandemiei covid-19.

Preşedintele rus Vladimir Putin este unul dintre puţinii lideri ai lumii care nu l-au felicitat pe Joe Biden.

Relaţiile ruso-americane au continuat să se deterioreze după acuzarea Moscovei de amestec în alegerile prezidenţiale din 2016 în vederea favorizării lui Donald Trump.

Miliardarul republican a negat mereu că a beneficiat de eforturi ruse, la fel ca liderul de la Kremlin, în pofida concluziilor anchetatorilor americani.

Alegerea lui Joe Biden riscă să crească şi mai mult tensiunile cu Rusia.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama a promis mai multă fermitate împotriva Moscovei, în timp ce Donald Trump nu-şi ascunde admiraţia faţă de preşdintele rus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here