O localitate din landul Tirol, descrisă ca ”visul iernii albe”, a ajuns să fie incubatorul perfect pentru coronavirus. Autocare întregi de turiști europeni au plecat din mica localitate în februarie, iar autoritățile au identificat ulterior sute de cazuri de Covid-19 legate de ”Ibiza Alpilor”, relatează Politico.eu. Întregul land austriac Tirol și cei 750.000 de locuitori ai provinciei au fost plasați în carantină, izolați de restul țării datorită virulenței epidemiei coronavirusului Covid-19 în regiunea alpină, au anunțat autoritățile locale miercuri seara, potrivit AFP.

Tirolul este principalul epicentru al epidemiei în Austria, 474 din cele 1.646 de cazuri pozitive depistate la nivelul întregii țări fiind înregistrate în landul din vestul Austriei.

„Emitem un ordin de carantină pentru cele 279 de municipii din Tirol”, au anunțat autoritățile regionale într-un comunicat remis miercuri seara.

Carantina le interzice locuitorilor să își părăsească localitatea sau teritoriul provinciei cu excepția cazurilor de extremă necesitate și va face provincia inaccesibilă celor care vin din afara sa.

Măsura a fost catalogată ca fiind „absolut necesară” de către președintele regiunii, pentru a „preveni virusul să se răspândească din Tirol și, de asemenea, pentru a ne proteja pe noi mai bine”.

*Ischgl, paradisul devenit iad

Marți, Norvegia a spus că aproape 40 la sută din cei peste 1.400 de oameni infectați din țară au ca sursă Austria. Autoritățile naționale cred că sute de alte cazuri atât din Austria, cât și din Germania sunt legate direct de Ischgl.


În timp ce cancelarul austriac Sebastian Kurz a fost lăudat pentru răspunsul său agresiv în fața coronavirusului, criticii spun că schimbarea de politică de la Viena a avenit după ce a realizat situația din Tirol.
În ciuda avertizărilor timpurii dinspre alte țări cu privire la problemele din Ischgl, oficialii din Tirol nu au luat măsuri imediate, temându-se de impactul asupra afacerilor locale, întrucât economia regiunii depinde de turism.
Primul semn de probleme au venit pe 1 martie, când oficialii din Islanda au descoperit 15 pasageri de pe un avion Icelandair care a venit cu o zi înainte de la Munich și care au fost testați pozitiv la coronavirus. Din 15 pasageri, 14 fuseseră infectați în Ischgl.
Islanda a avertizat oficialii din Austria, dar autoritățile au respins îngrijorările care veneau dinspre Reykjavik.

Tirolezii au sugerat că este mult mai probabil ca un pasager care se afla în avion să fi fost în Italia, și care de asemenea a fost testat pozitiv, să fi infectat grupul din Ischgl.
Viena a ignorat decizia Islandei de a emite un avertisment de călătorie în Tirol.
În zilele următoare, cu toate acestea, rapoarte similare d einfecții printre turiștii din Ischgl au venit din Danemarca, Norvegia, Suedia și Germania.


Pe 7 martie, un barman din stațiunea Ischgl a fost testat pozitiv.
Autoritățile austriece nu au acționat decât abia când alte 15 persoane cu care barmanul a interacționat la muncă au fost testate pozitive. Pe 10 martie, autoritățile au ordonat închiderea barurilor din Ischgl, dar au lăsat deschise hotelurile și teleschiurile.
Virusul a continuat să se răspândească, forțând guvernul pe 13 martie să ia măsuri fără precedent, plasând întreaga vale care înconjoară Ischgl, cunoscută ca Paznaun, sub carantină, alături de St. Anton, o altă zonă populară pentru schi.
Austria a deschis o anchetă prinvind măsurile luate de oficialii tirolezi.
Aproximativ un sfert din cele 1.648 de cazuri de coronavirus din Austria sunt din Tirol.

1 COMENTARIU

  1. Mama, mama, exact asa au gandit si italienii din Lombardia, sa nu cumva sa deranjeze afacerile locale, si iata unde a dus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here