Visscher Johannes, 47 de ani, olandezul suspectat de uciderea fetei de 11 ani din Dâmbovița s-a sinucis luni, intrând cu mașina într-un camion, au declarat pentru universul.net surse apropiate anchetei. Informația a fost transmisă autorităților române de cele din Olanda. Deși suspectul este mort, ancheta nu se va opri aici, pentru că anchetatorii au descoperit că el s-a deplasat de mai multe ori în România, astfel încât este posibil să mai fi comis infracțiuni.

Primele suspiciuni privind implicarea olandezului au apărut încă de sâmbătă, după ce polițiștii au inclus mașina acestuia pe lista de vehicule observate în zona în care a dispărut Adriana Mihaela Fieraru, în vârstă de 11 ani. După o scurtă verificare, au descoperit că mașina în cauză era închiriată și au aflat numele suspectului. Din acest punct, lucrurile sunt mai puțin clare. O versiune este că polițiștii români au stat de vorbă cu Visscher, dar nu au avut suficiente informații ca să le confirme că el este autorul, pentru a-l reține. O altă variantă vehiculată este că au încercat să-l găsească dar au aflat că a părăsit țara, cu destinația Olanda. În acel moment, anchetatorii ar fi comunicat informația autorităților olandeze.

Potrivit celei de-a doua variante, polițiștii olandezi ar fi încercat imediat să ia legătura cu Visscher Johannes, prin telefon, Whatsapp și Facebook Messenger, dar nu au reușit pentru că acesta se afla încă în avion. Când a aterizat, a intrat în legătură cu polițiștii olandezi, a fost cooperant, a confirmat că s-a aflat în apropierea comunei Gura Șuții, fiind dispus chiar să le trimită traseul exact pe care s-a deplasat, din baza de date a GPS-ului folosit.

După aceste conversații, în absența unor informații suplimentare, polițiștii olandezi nu l-au mai căutat pe Visscher Johannes, până azi. Când au primit de la polițiștii români rezultatele preliminare obținute din mostrele ADN recoltate de pe hainele victimei și au confirmat că îi aparțin, într-adevăr, lui Visscher Johannes, având în vedere că acesta figura deja în baza lor de date, după infracțiunile comise în trecute. Încercările lor de a-l contacta au eșuat, nu l-au găsit la domiciliu, telefonul era închis, iar la scurt timp au primit informația că a fost victima unui accident de circulație provocat intenționat.

Deși Visscher Johannes a murit, polițiștii români nu vor închide cazul. Din cercetări reiese că el s-a deplasat de mai multe ori în România și există suspiciunea că pe unde a trecut a lăsat în urma sa și alte victime.

În cursul zilei de luni, șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, declarase într-un interviu pentru Digi24.ro că principalul suspect în cazul Mihalea are antecedente penale pentru agresiune sexuală, fapte cu violență și conducere sub influența alcoolului.

Ambasada Olandei la Bucureşti a transmis, luni, pe Facebook, că autorităţile olandeze sunt pregătite să le ajute pe cele din România, cu privire la cazul uciderii fetei din Dâmboviţa, caz în care principalul suspect este un cetăţean olandez.

Cu mare regret, Ambasada Regatului Olandei a aflat despre moartea tragică a unei tinere fete din Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt gata să îşi ajute partenerii români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, a anunţat, luni, pe pagina de Facebook, Ambasada Olandei la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here