Cum arată HARTA ZĂPEZII în Europa. Milioane de europeni nu au văzut zăpadă iarna aceasta

cod galben viscol ninsori
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Putem spune cu siguranță că milioane de europeni nu au văzut zăpadă în sezonul de iarnă 2019-2020. Asta dacă nu și-au petrecut sărbătorile undeva la munte.

O hartă postată pe Facebook de cei de la Severe Weather Europe ne arată cam cât de gravă este situația pe continent. 

„Cum este acoperită (sau mai degrabă descoperită) Europa de zăpadă. Aveți zăpadă în zona unde locuiți?”, întreabă administratorii paginii de Facebook.

harta zapezii europa
Foto: Severe Weather Europe

Europa este complet verde. Singurele zone unde a nins sunt cele muntoase sau nordul extrem. Iar România nu face excepție: a căzut puțină zăpadă doar în Carpați, însă nici acolo suficient de mult. Turiștii se plângeau zilele trecute că stratul de zăpadă este atât de subțire și diferențele de temperatură zi-noapte atât de mari încât pârtiile sunt acoperite mai degrabă cu gheață – un scenariu nu tocmai ideal pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Însă lipsa zăpezii nu se traduce doar prin lipsa distracției specifice zilelor de iarnă. Se traduce și prin secetă. Iar agricultorii spun că ne îndreptăm cu pași repezi spre un scenariu catastrofal, în care culturi extinse vor fi distruse din cauza lipsei de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here