Cum i-a ajutat Irakul pe americani să-l ucidă pe al-Baghdadi. Văduva care a jucat un rol-cheie

Irakul a ajutat Statele Unite să ia urma liderului Statului Islamic (SI) Abu Bakr al-Baghdadi, ucis duminică într-o operaţiune militară americană în Siria, relatează The Associated Press, preluată de News.ro.

Un ajutor irakian al lui al-Baghdadi a fost ucis în vestul Irakului, în urmă cu câteva luni, într-un atac aerian american, declară pentru AP un oficial irakian de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii.

Soţia acestuia a devenit o sursă-cheie de informaţii despre locurile în care se afla al-Baghdadi, iar cu ajutorul acesteia Irakul a putut să transmită Statelor Unite coordonatele liderului SI.

Cumnatul lui al-Baghdadi a fost arestat recent de către irakieni şi a oferit, de asemenea, informaţii despre locurile în care se afla al-Baghdadi, declară pentru AP alt oficial irakian din cadrul serviciilor de securitate.

Niciunul dintre cei doi oficiali irakieni nu au fost autorizaţi să facă declaraţii publice despre operaţiuni în domeniul informaţiilor şi au făcut declaraţii sub protecţia anonimatului, precizează AP, citată de News.ro.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here