Cum pot vota cu urna mobilă persoanele aflate în carantină. Explicațiile lui Nicușor Dan

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că sunt aproape 35.000 de persoane aflate în izolare sau carantină în Bucureşti. El a explicat şi procedura prin care acestea pot vota la alegerile parlamentare cu ajutorul urnei mobile.

„Dacă sunteţi carantinaţi sau izolaţi, puteţi cere urnă mobilă astăzi sau mâine, astfel:

– Fie în cursul zilei de ASTĂZI (vineri) la Biroul Electoral Municipal sau la Oficiile Electorale ale sectoarelor, prin e-mail, fax sau depunere fizică. 

– Fie în cursul zilei de MÂINE (sâmbătă), doar între orele 18.00 şi 20.00, doar la secţia de vot şi doar prin depunere fizică. Trebuie să depuneţi o cerere şi dovada de carantinare sau de izolare. Datele de contact (e-mail, fax, fizic) ale Biroului Electoral şi ale Oficiilor Electorale sunt aici: https://parlamentare2020.bec.ro/date-de-contact-ale-birourilor-electorale-de-circumscripţie/ 

– În cerere se menţionează «Subsemnatul/a …, cu domiciliul …, adresa de carantinare / izolare …, CNP …, solicit urnă mobilă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Ataşez dovada de carantinare/ izolare» şi eventual secţia de vot apreciată ca fiind cea mai apropiată. 

Am avut în această dimineaţă o şedinţă de organizare cu reprezentanţii prefecturii şi ai primarilor de sector, astfel încât toate persoanele carantinate şi izolate să îşi poată exercită votul.

Sunt aproximativ 35.000 pe persoane în această situaţie în Bucureşti”, a scris Nicuşor Dan vineri pe Facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here