Cum vede Iohannis revocarea lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finanțelor

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, comentând revocarea lui Alexandru Nazare de la Ministerul de Finanţe, că premierul are dreptul să îşi schimbe echipa când crede că lucrurile trebuie să meargă mai bine. Poziția președintelui reprezintă o nouă lovitură dură pentru Ludovic Orban care caratogase, joi, mișcarea premierului ca fiind un atac la adresa sa, deoarece Nazare a refuzat să se alieze de partea lui Cîțu în lupta pentru șefia PNL, păstrându-și loialitatea față de actualul lider PNL. Poziționarea tranșantă a lui Klaus Iohannis în chestiunea revocării ministrului Finanțelor a venit ca o nouă confirmare pentru Orban că președintele României îl susține deschis și cu toată forța pe rivalul său.

Iohannis a subliniat că Guvernul are susţinerea PNL şi a coaliţiei.

„Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are sprijinul partidului şi are tot sprijinul coaliţiei din care a rezultat. Iar dacă premierul a considerat că e necesară schimbarea unui ministru, înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face. Premierul este cel care ştie cum funcţionează Guvernul şi până la urmă premierul este responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului, are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”, a declarat preşedintele, întrebat dacă există sprijin pentru Executiv din partea PNL din cauza rupturii între conducerea partidului şi prim-ministru.

Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor, precum şi decretul pentru preluarea interimară a portofoliului de către premierul Florin Cîţu.

Prim-ministrul Florin Cîţu a precizat că a discutat cu liderii coaliţiei despre această remaniere, că în cursul zilei de marţi a informat despre această decizie şi că a avut încă o discuţie joi dimineaţă cu toţi liderii coaliţiei.

La rândul său, Alexandru Nazare a explicat că şi-a făcut treaba la minister, cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului. El a adăugat că i-a spus prim-ministrului că nu are motive întemeiate ca să demisioneze din funcţie.

Joi seară, el a transmis un mesaj de stabilitate şi continuitate, în special pentru investitori, care nu trebuie să interpreteze că ar exista în România vreo criză politică.

Luldovic Orban a afirmat, joi, că a fost deranjat de faptul că premierul Florin Cîţu a invocat că a avut acordul său pentru revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor. Liderul liberalilor a precizat că nu a existat nici un acord al său, nici al forurilor statutare ale PNL în acest sens.

„M-aţi mai întrebat legat de remaniere şi v-am spus că, în conformitate cu evaluare mea ca preşedinte al PNL, dar şi cu activitatea miniştrilor, eu ca preşedinte sunt mulţumit de activitatea miniştrilor PNL şi îi susţin. Ce m-a deranjat cel mai mult este faptul că a fost invocat acordul meu. Nu a avut nici acordul meu, nici al forurilor statutare ale PNL. De asemenea, ştiţi foarte bine că la şedinţa coaliţiei este adevărat că am fost prezent împreună cu domnul preşedinte Barna, cu domnul preşedinte Hunor şi ceilalţi colegi din coaliţie, dar domnul prim-ministru nu a fost prezent”, a declarat Ludovic Orban, joi, într-o declaraţie de presă.

 

2 COMENTARII

  1. O abordare corecta .Premierul nu numai ca este singurul responsabil de deciziile guvernului dar este si cel care stie exact ceea ce ministrii din guvern fac .Premierul are raspunderea totala a activitatii guvernului si remanierea este o modalitate de a imbunatati performanta echipei .

  2. Da pe proasta aia de la muncă nu o dai afară, ba boule??..crucea mă-tii de cretin…!!..vine in toamnă uraganul ..praf si pulbere se va alege de voi banditilor..cat despre navetist, eu zic că-l așteaptă o suspendare cat de curând!!…să-l pună dracul sa se bage în alegerile pnl-iste si gata!!..îl suspendam !!..de limbă..procesul ceaușeștilor a fost nimic pe lângă ce va așteaptă….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here